Černý (KSČM): Nájemníci bytů OKD mají strach

08.11.2015 20:22

Antimonopolní úřad posvětil prodej RPG Byty, a to přes námitky nájemníků i právníků, kteří je zastupují. V současné době probíhá soud kvůli privatizaci OKD a škoda je dle nového posudku žalobce téměř 5,7 miliardy. Jedná se o překotnou privatizaci OKD. Fondu národního majetku, jenž tuto privatizaci ostravských dolů řídil, i státu patrně vznikla škoda velkého rozsahu.

Černý (KSČM): Nájemníci bytů OKD mají strach
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Sdružení BYTY-OKD.CZ upozornilo již mnohokrát na to, že vlastně není jasné, kdo je konečným nabyvatelem tohoto fondu RPG Byty. Všechna jednání, která dosud probíhají, přes snahu mnohých pomoci, jsou však marná. Současný soud ocenil na vyšší částku i bytový fond. Obavy nájemníků mohou být patrně zcela oprávněné, protože není jasné, kdo je konečným nabyvatelem tohoto fondu.

Přesto však vláda pod vedením Bohuslava Sobotky nekoná a nijak výrazně nevystupuje ve prospěch nájemníků, a tak se může stát, že jednoho dne lidé zjistí, že nájemné se neúměrně zvýší a oni jej nebudou moci hradit. Jednoduchý a osvědčený postup, kdy lidé budou muset byty opustit sami, a novému vlastníkovi spadne do klína lukrativní artikl. Jinak totiž nejde vysvětlit, že předkupní právo nájemníků, kterým Bakala operoval, bylo zcela pošlapáno a za celé ty roky se jej miliardář Bakala nesnažil naplnit.

Alexander Černý, poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.