Černý (Zelení): Každý prozřetelný politik by měl předcházet vzniku velkých sociálních problémů

06.04.2021 11:59

Zelení v Českých Budějovicích navrhli symbolické jízdné pro lidi v hmotné nouzi.

Černý (Zelení): Každý prozřetelný politik by měl předcházet vzniku velkých sociálních problémů
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelení přicházejí s návrhem ročního kuponu za 10 korun na městskou hromadnou dopravu. Určena má být lidem v hmotné nouzi. Svého zastupitele Svatomíra Mlčocha vyzvali, aby návrh předložil k projednání městskému zastupitelstvu.

Návrh počítá s tím, že takový kupón mohou získat pouze žadatelé, kterým stav hmotné nouze potvrdí Úřad práce. „V souvislosti s pokračující pandemií covid-19 se hodně lidí s nízkými příjmy dostalo do velkých problémů. Dát víc než tři a půl tisíce na celoroční jízdenku je pro ně nemožné. Budou-li ale pokutováni za jízdu načerno, hrozí právě jim ze všech nejvíce spirála nesplacených dluhů a exekucí“, vysvětluje návrh spolupředseda budějovických Zelených Stanislav Černý.

V případě, že by v Českých Budějovicích návrh prošel, postavily by se vedle měst jako Paříž, Vídeň nebo Barcelona, kde slevy pro osoby v hmotné nouzi zavedli. Návrh českobudějovických Zelených koresponduje s jejich podobnými návrhy v jiných českých městech. „Je to součástí našeho boje s obrovskými dopady exekucí. Každý prozřetelný politik by měl usilovat o to, aby předcházel vzniku velkých sociálních problémů, jejichž pozdější řešení může stát násobně větší prostředky, než námi navrhované opatření“, vysvětluje Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!