Čeřovský (ODS): Kraj opět vyhlašuje dotační programy v oblasti školství a mládeže

27.12.2022 14:26

Volnočasové aktivity, talentované děti nebo prevenci rizikového chování opět podpoří Liberecký kraj ze svého dotačního fondu. Vyhlášení programů schválili krajští zastupitelé letos v prosinci. Podávat žádosti mohou zájemci od 20. ledna do 3. února 2023.

Čeřovský (ODS): Kraj opět vyhlašuje dotační programy v oblasti školství a mládeže
Foto: město Jablonec nad Nisou
Popisek: Jiří Čeřovský

„Formou účelové dotace podpoříme projekty, které se věnují talentovaným dětem nebo prevenci rizikového chování. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Pomůžeme také těm, kteří v životě neměli takové štěstí a potřebují například kompenzační pomůcky ve výuce, aby se mohli začlenit do skupiny svých vrstevníků,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. 

Konkrétně krajští zastupitelé schválili vyhlášení těchto programů:

4.1 – Program volnočasových aktivit

Kraj z něj podpoří činnost neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží v oblasti kulturní, přírodovědné, technické a sportovní (na úrovni rekreačního sportu) při naplňování a zabezpečení volnočasových aktivit dětí a mládeže, podpora činnosti škol v době mimo vyučování (odpolední zájmové kroužky) a školských zařízení zřizovaných obcí v době hlavních prázdnin (pobytové tábory). Podporovány budou pouze prokazatelně neziskové aktivity. Pro případné žadatele je v tomto programu připraveno téměř pět milionů korun a podávat mohou maximálně jednu žádost.

4.3 – Specifická primární prevence rizikového chování

Program nabízí podporu škol všech stupňů se sídlem na území Libereckého kraje, s výjimkou škol zřizovaných krajem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Také v tomto programu mohou žadatelé podávat pouze jednu žádost a přerozděleno bude 800 tisíc korun.

4.4 – Soutěže a podpora talentovaných dětí a mládeže 

Budou z něj podpořeny aktivity zaměřené na vzdělávání v přírodních a technických oborech cílené na rozvoj potenciálu žáků, zejména nadaných a mimořádně nadaných. Jedná se například o organizaci vědomostních soutěží, vzdělávacích seminářů či soustředění. Celkový finanční objem určený pro tento program činí 500 tisíc korun.

4.7 – Podpora kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními

Kraj z tohoto programu podpoří školy všech stupňů se sídlem na území Libereckého kraje, s výjimkou škol zřizovaných krajem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Dotace umožní nákup kompenzačních pomůcek za účelem dosažení podpůrných opatření, která byla poradenskými zařízeními doporučena a jsou nezbytná pro vzdělávání těchto žáků. V tomto programu mohou žadatelé podávat až dvě žádosti a přerozděleno bude 500 tisíc korun. 

Více informací o podmínkách vyhlášených programů najdete na stránkách Libereckého kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…