Červenka (Svobodní): Pane premiére, měl byste začít balit

11.01.2016 9:12

Nebo jste snad tak naivní, že věříte, že se Vám to do voleb nějak podaří doklepat, když jste ustál i prodej bytů OKD za hubičku Bakalovi.

Červenka (Svobodní): Pane premiére, měl byste začít balit
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Je totiž pouze otázkou času, kdy Vám prolomení Vaší mailové schránky neonacisty, ať již opravdovými nebo titulovanými, otluče o ústa Vaše politická konkurence, ať již vně či uvnitř ČSSD, ostatně Michal Hašek s tím svým „Vyjadřuji se jasně, jednoznačně a s vědomím, co na moji adresu budou říkat vítači po pražských či brněnských kavárnách nebo u svých kamarádů v České televizi či Českém rozhlase či jaký e-mail pošle mému předsedovi jeho poradce Ota Novotný,“ již začal. Nebo jste snad tak naivní, že věříte, že se Vám to do voleb nějak podaří doklepat, když jste ustál i prodej bytů OKD za hubičku Bakalovi.  Soudím, že by si na to za současného stavu věcí vsadil málokdo.

Zatím s Vámi jsou sice solidární veřejnoprávní média, která se tváří, že si ničeho nevšimla, ale i jim časem dojde, že získání obsahu pošty předsedy vlády lidmi, kvůli jejichž činnosti také existuje bezpečnostní služba,za kterou jste, aby nezapadlo, rovněž odpovědný, nejde prostě přejít stylem, že se jedná o drobné pochybení. Takovýto dlouhodobý přístup by nepochybně snížil již tak nízkou věrohodnost těchto institucí. Tím spíše, že kromě přímé politické konkurence se tento Váš diletantský přístup hodí do karet i dalšímu vlivnému hráči – prezidentovi republiky, jehož kancléř má právě s bezpečnostními otázkami také značné patálie. A že pan prezident nestojí až tak pevně na Vaší straně a má Vám z minulosti co vracet přece také víte, neníliž pravda?

A munice se v uniklých mailech na Vás najde požehnaně. Hackeři totiž odhalili veřejnosti způsob, jakým funguje Vaše(možná nejen Vaše) politická moc a jaké lidi okolo sebe v placených pozicích máte. A není hezký pohled na opovržlivé hodnocení voličů ČSSD, podlézání německé kancléřce nebo přípravu mediální manipulace. Řekl bych, že se Vám situace vymyká z rukou a je pouze otázkou času, kdy se této příležitosti někdo ambiciózní a schopný chopí. Čím se bude zaštiťovat, je jasné, pověstí a důvěryhodností strany, které současná aféra nepřidá ani v nynějším zárodečném stádiu, a co teprve až se rozjede pořádně. Přece jenom parlamentní volby jsou již za rok a v nich cinknuté průzkumy fungují pramálo, zeptejte se Jirky Paroubka nebo ještě lépe svého poradce Vladimíra Špidly. Vždyť i on má zkušenost s vykopnutím v průběhu funkčního období. Straničtí „přátelé“ za Vámi sice právě teď v jednom šiku stojí, ale to za Paroubkem a Špidlou stáli také. Jakmile jim však dojde, že ztráta procent s Vámi znamená méně seslí, prebend a zakázek, budou určitě chtít stát v jednom šiku za někým jiným.

Tipl bych si i za kým. Jedna a jedna jsou prostě dvě a jediný v ČSSD, kdo by mohl Vašeho oslabení využít a zvýšit preference, je ten, co stojí od začátku v onom šiku nejblíže za Vámi. Ano, ministr vnitra, zrádce zrádců, Milan Chovanec. Nutná konsolidace strany by mu umožnila i vypořádání se s lidmi okolo Michala Haška(pakliže by se s nimi nedomluvil) a odstavení nepopulárního socanského pravdoláskaře Dienstbiera. V tomto stranicko-spasitelském poslání mu prostě stojíte v cestě a prakticky nemáte šancí s tím něco udělat. Jak říkám v nadpisu, měl byste se pomalu ale jistě připravit na to, že budete co nevidět balit. 

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…