Červenka (Trikolóra): Piráti osnují návrat totality

04.03.2020 20:48

Právě takhle vypadá plánovaný nástup totality. Je obsažen v pravidlech kádrové politiky, která nevychází pouze z dohledatelných faktů o činnosti toho či onoho zaměstnance (nejen eráru, ale i soukromých firem), ale také z osobních dojmů hodnotícího.

Červenka (Trikolóra): Piráti osnují návrat totality
Foto: youtube.com
Popisek: Miroslav Červenka

Poměrně často je v MMM(Média Masové Manipulace) zmiňována hrozba návratu totality, kterou by prý měli osnovat „populističtí" politici, kterým je potřeba se veřejně postavit. Nezpochybňuji možnost, že nějací takoví v zemi existují, ale konkrétní předkládané důkazy o jejich „podvratné" činnosti vůči svobodě a demokracii bývají většinou chabé a postavené na pokřiveném vnímání reality, kdy je za nebezpečí pro tyto hodnoty vydáváno právě jejich principiální hájení.

Existuje ale skutečné a fakty doložitelné nebezpečí. Přichází z míst, která MMM zmiňují výlučně v souvislosti s bojem „za tu správnou svobodu a demokracii", od obhájců EU, zastánců migrace, bojovníků proti klimatické nouzi a zákeřnému Putinovi - od Pirátů.Právě zástupci jejich expertního týmu vypracovali materiál s názvem:„Vyhodnocení důvěryhodnosti právnických a fyzických osob", který má být prezentován během březnové schůze poslanecké sněmovny.

Vřele všem doporučuji: přečtěte si ho. Právě takhle vypadá plánovaný nástup totality. Je obsažen v pravidlech kádrové politiky, která nevychází pouze z dohledatelných faktů o činnosti toho či onoho zaměstnance(nejen eráru, ale i soukromých firem), ale také z osobních dojmů hodnotícího a jeho politických preferencí. A nedělejme si iluze, dle takového Tomáše Tožičky nebo Vladimíra Šraiera jsme rasisty, fašisty a nácky všichni, když už jsou jako takoví označováni i Miroslav Kalousek, Dominik Feri či strana TOP09.

Z jednotlivých částí textu obzvláště doporučuji následující:
1.3. Rizikové faktory Projevy extremismu – projevy extremismu jsou rizikové, zcela nepřijatelná je účast a podpora hnutí směřujících k potlačování lidských práv a svobod, a tudíž šíření takových názorů lze považovat za potenciální riziko dané osoby z hlediska vnitřní integrity. Sdílení dezinformační portálů – navzdory tomu, že moderní společnost je pod značným informačním tlakem, je nutné, aby osoby pracující s důležitými informacemi byly schopné rozlišovat mezi informacemi, které jsou pravdivé a nepravdivé. Musí se řídit tím, kdo je autorem informace, na jakém portálu je zveřejněna a jak je zdrojovaná. Šíření dezinformací či dokonce poplašných zpráv je opět vyhodnoceno jako problematické. Pokud je mystifikace publika vědomá a záměrná, lze danou osobu vyhodnotit i jako manipulátora.
2.3. Prověření projevů ve veřejném prostoru V současné době téměř každý občan zanechává své stopy ve veřejném prostoru, a to minimálně prostřednictvím sociálních sítí, diskuzních fór nebo v médiích. Proto je vhodné se seznámit s názory a stanovisky zkoumané osoby, které mohou doložit úzké provázání s problematickými osobami, zatajované důležité informace případně příklon k extremismu apod. (viz kapitola rizikové faktory).
2.4. Vyhodnocení informací Precizní práce s informacemi je nezbytná. Znepokojující informace je nutné posoudit ve vztahu k rizikovým faktorům. Věrohodnost těchto informací se řídí 3 základními pravidly: a) autor informace, b) médium, na kterém byla informace zveřejněna, c) zdrojování informací. Dále je vhodné získat vždycky původní a nikoliv zprostředkovaný zdroj těchto informací. Dále je vhodné využít osoby s místní znalostí a doplnit tak
3.6. Sociální sítě Jedním ze zdrojů informací mohou být i sociální sítě (z hlediska množství potenciálního obsahu nejvíce Facebook, sekundárně Twitter či Linkedin a jiné). Přístup k obsahu profilu ovšem záleží od toho, do jaké míry má zkoumaná osoba nastavenou ochranu soukromí na svém profilu. Nejprve je vhodné se zaměřit, zda se jedná o skutečný a nikoliv fake profil, dále na reputační charakter takového profilu (charakter a obsah vlastních příspěvků, charakter a obsah sdílených příspěvků, relevance příspěvků, přátelé/sledující apod.). Je potřeba si uvědomit, že se do jisté míry jedná o subjektivní posouzení, nicméně v případě excesivních příspěvků lze částečně odvodit charakter zkoumané osoby. V případě, že je profil “uzamčen”, tak lze alespoň částečně odvozovat od přátel zkoumané osoby (pokud není rovněž zamčeno).
3.11. Politické angažmá Jedná z možností jak zjistit, zda se dotyčná osoba např. účastnila v minulosti některých z voleb je dohledání skrze oficiální web Českého statistického úřadu www.volby.cz. Agregovaně data z tohoto webu zpracovává a umožňuje v nich vyhledávat například komerční web volby.kurzy.cz/lide.

(převzato z Profilu)

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…