Červíček (ODS): Dohoda o autobusové dopravě v Královéhradeckém kraji se rýsuje

14.02.2019 15:28

Jednání o nových smluvních podmínkách na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji pokračují. Krajský úřad obdržel dokumenty s informacemi o nákladových cenách a organizuje schůzky se zástupci dopravních firem. První jednání se uskuteční 18. a 20. února.

Červíček (ODS): Dohoda o autobusové dopravě v Královéhradeckém kraji se rýsuje
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Vyžádali jsme si od dopravců podklady, díky kterým budeme moci jednat o dalších smluvních podmínkách na zajištění autobusové dopravy v kraji. Následná jednání se uskuteční 18. a 20. února,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu. Potvrdil, že dokumenty od všech dopravních firem, které kraji vypověděly smlouvu, krajský odbor dopravy v daném termínu obdržel.

Královéhradecký kraj musel přistoupit na předčasné jednání o nových smluvních podmínkách z důvodu odstoupení osmi z jedenácti dopravců k 31. 3. 2019, kteří zajišťují 97 % veřejné linkové dopravy v regionu.

Jmenovitě se jedná o firmy: Arriva Východní Čechy, Audis Bus, BusLine KHK, CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí, Krkonošská autobusová doprava Vrchlabí, P-transport a Trutnovská autobusová doprava.

„Očekáváme, že s dopravci povedeme oboustranně velmi intenzivní a věcná jednání a že autobusy 1. dubna pojedou beze změn pro cestující,“ ubezpečil náměstek Červíček.

Jednání o autobusové dopravě na přechodné období probíhá formou jednacího řízení bez uveřejnění. Tuto formu umožňuje zákon o zadávání veřejných zakázek při krajně naléhavé okolnosti, kterou zadavatel nemohl předvídat a ani ji nezpůsobil, a nelze dodržet lhůty pro otevřené řízení, užší řízení nebo jednací řízení s uveřejněním.

Královéhradecký kraj ročně u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionů kilometrů za více jak 366 milionů korun. Od roku 2020 by měly autobusy jezdit v rámci desetileté smlouvy, na kterou vedení kraje loni vypsalo veřejnou soutěž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.