Červíček (ODS): Rada vybrala další dva autobusové dopravce. Zbývá vysoutěžit Hradecko

27.06.2019 18:29

Další dva uchazeče o zajišťování veřejné linkové dopravy v Královéhradeckém kraji dnes vybrala krajská rada.

Červíček (ODS): Rada vybrala další dva autobusové dopravce. Zbývá vysoutěžit Hradecko
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Obsluhovat budou Jičínsko a Rychnovsko. Celkem už rada rozhodla o sedmi dílčích oblastech, do nichž bylo území kraje pro tento účel rozděleno. Zbývá zajistit dopravce pro oblast Hradecka.

„Dnes se nám podařilo rozhodnout o dopravcích pro další dvě oblasti autobusového tendru, a to Jičínska a Rychnovska. Zbývá zajistit dodavatele veřejné linkové dopravy na Hradecku,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Dle rozhodnutí Rady Královéhradeckého kraje by veřejnou linkovou dopravu měly zajistit:
na Jičínsku společnost BusLine KHK,
na Rychnovsku sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (Konsorcium – Rychnovsko).

V pondělí rada odsouhlasila výběr dopravců pro oblast Broumovska (sdružení společností CDS Náchod a P-Transport), Náchodska (CDS Náchod), Novoměstska a Trutnovska (obě sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus), v minulém týdnu pro oblast Královédvorska (BusLine KHK).

Zbývá zajistit autobusovou dopravu pro poslední oblast – Hradecko.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Veřejná zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…