Červíček (ODS): Zhotovitel nevykonává práce podle plánovaného postupu

08.04.2018 17:39

V minulých dnech se v souvislosti s opravou a s ní související uzavírkou silnice v Pěkově objevilo několik dezinformací, které vedly k chaotickým situacím při průjezdu dotčenou oblastí. K celé situaci se vyjádřil první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček, jenž je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Červíček (ODS): Zhotovitel nevykonává práce podle plánovaného postupu
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Poté co jsem se to nejen od veřejnosti dozvěděl o vzniklých komplikacích, okamžitě jsem pověřil Údržbu silnic Královéhradeckého kraje o sjednání nápravy se všemi zainteresovanými subjekty s cílem domluvit připravované dodělávky prací a opravu povrchu silnice. Komunikace bude uzavřená jen na nezbytně nutnou dobu, v jednom termínu, s dostatečnou informovaností veřejnosti,“ sdělil náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství Martin Červíček.

„Se stavební firmou COLAS CZ byl předem domluven postup stavebních prací. S ohledem na fakt, že zhotovitel nevykonává práce podle plánovaného postupu, požadujeme okamžité zrušení uzavírky a objízdných tras. Zhotovitel byl na tuto skutečnost upozorněn během středy 4. dubna, ale do dnešního dne nepodal žádost o zrušení uzavírky. Z tohoto důvodu bylo na dnešní den svoláno jednání s firmou COLAS CZ, na kterém došlo k dohodě na řešení vzniklých problémů. Kraj požaduje, aby stavební firma dokončila všechny práce v co nejkratším termínu, za vhodných klimatických podmínek a hlavně ve sjednané a smluvně definované kvalitě,“ okomentoval průběh událostí náměstek Červíček.

Po avizovaném jednání se zainteresované subjekty dohodly na tom, že silnice v Pěkově bude plně průjezdná pravděpodobně do 9. května. Od tohoto data se komunikace opět uzavře a budou zde probíhat plánované dodělávky a požadované opravy povrchu silnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…