Chabr (TOP 09): Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy

30.03.2020 19:06

Rada hl. m. Prahy na dnešním zasedání revokovala usnesení, které mělo zvednout nájem v komerčních prostorách města o 2,8 % pro rok 2020.

Chabr (TOP 09): Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Dále hlavní město nebude nájemcům účtovat úroky z prodlení za případné opožděné finanční plnění plateb nájemného, ani nebude z tohoto důvodu přistupovat k výpovědím příslušných smluv.

„Rozhodli jsme o zrušení původního rozhodnutí o valorizaci nájemného pro letošní rok. V tuto chvíli má jít město cestou pomoci podnikatelům, nikoli ztěžováním života formou zvýšení nájmů,“ říká radní pro věci majetkové hl. m. Prahy Jan Chabr.

Rada města už dříve schválila také odložení splátek nájemného po dobu trvání karenčních opatření. V minulém týdnu také Praha 1 ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy vytvořily pracovní tým odborníků, kteří pracují na detailním materiálu, který se zaměřuje na jednotlivé obory v oblasti podnikání a rozpracovává potřebné úlevy, které jim vykompenzují škody, které vznikly v souvislosti s vládními opatřeními spojenými s onemocněním COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.