Chabr (TOP 09): Veleslavínská teplárna bude mít modernizované ekologické kotle

22.03.2022 10:01

Radní hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání rozhodli o vítězi veřejné zakázky na modernizaci kotlů ve veleslavínské teplárně. Ty budou více ekologické díky výměně hořáků a dalších součástí.

Chabr (TOP 09): Veleslavínská teplárna bude mít modernizované ekologické kotle
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Výměnu zajistí společnost Přerovské kotlárny montáže za asi 24,3 milionu korun bez DPH. Práce by měly trvat přibližně půl roku. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí

Pražští radní rozhodli o výběru dodavatele na veřejnou zakázku s názvem „Ekologizace kotlů v teplárně Veleslavín“. Vítězem soutěže se stala společnost Přerovské kotlárny montáže s.r.o. Cílem zakázky je instalace nových nízkoemisních hořáků na kotlích, včetně úpravy zaústění do kotle, vzduchového ventilátoru a recirkulace spalin.

„Teplárna Veleslavín zajištuje vytápění pro celou oblast Veleslavína a přilehlých lokalit. Je zřejmé, že na celém energetickém trhu je nyní velký tlak na to, aby se rychle měnila stará plynová zařízení za modernější. V dané lokalitě zařízení zcela nahradit nejde, proto jsme se rozhodli vyměnit plynové hořáky za modernější, které mají nižší spotřebu a zvládnou ve svém procesu spalování i spalování plynu, který bude obsahovat vodík. A tím zároveň budou plnit přísnější ekologické limity a požadavky,“ vysvětluje radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Kompletní výměna hořáků včetně plynové řady, automatik a doplnění kyslíkové regulace v teplárně v ulici Na Hradním vodovodu by měla trvat přibližně půl roku. Hlavní město za práce zaplatí 24 272 638 korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…