Chalupa (ANO): Profesor Přibáň vyzývá k obraně české Ústavy. Ona je ohrožena?

03.02.2018 9:27

Jiří Přibáň, právní filosof působící ve Velké Británii, má za to, že český stranický politický systém se v podstatě zhroutil... Opravdu?! To opravdu myslí pan profesor vážně?!

Chalupa (ANO): Profesor Přibáň vyzývá k obraně české Ústavy. Ona je ohrožena?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Promiňte pane profesore, při vší úctě k Vašemu vědeckému titulu, a jak říkal pan Burian "při Vašem vzdělání" - jedna věc jsou teorie a jedna věc je tzv. vůle lidu (nic?), respektive co takhle, při vší úctě k vědeckým teoriím, respektovat lid?

Můžete prosím exaktně a srovnávacím způsobem definovat pojem "populista" či "populistické" v nezpochybnitelné demokratické soutěži politických skupin či individuálních politiků?Je podle Vás ČR demokratickou či totalitní společností? Co je to podle Vás, "při Vašem vzdělání", jak též říkával pan Burian, "populismus" v demokratické společnosti (soutěži) a kolik forem demokracie - pro mne tedy vždy jen a pouze projev vůle lidu - vlastně uznáváte a jako formu demokracie, a z jakých objektivních důvodů, neuznáváte? Prosím poučte mne, 57-letého občana ČR, bývalého vojáka z povolání, ex-poslance za Hnutí ANO 2011 atd. (Jen Vás upozorním, že jsem svého času uhájil své názory i proti řadě kolegů z tzv. "rodné strany" a v politických vědách jsem byl se skřípěním zubů řady nadřízených uznán jako výtečník).

Omlouvám se, ale po všem co jsem zažil od 15-ti let - v armádě a později od roku 1990 v běžném civilním životě, a čeho jsem jako občan a rodič svědkem v poslední době, jsem celkem háklivý na jakékoliv demagogie a manipulace. Dovolím si poznamenat, laicky - neboť mým původním oborem jsou zbraně hromadného ničení = "zbraně posledního soudu"  (organická a anorganická chemie a jaderná fyzika) + civilní obrana a ochrana před jejich účinky - že z mého pohledu byla a je od dob starořeckých Atén demokracie jen jedna a všechny ostatní vědecky (následně) uměle formulované klony demokracie jsou již jen politickým umělým nástrojem těch, kterým nevyhovuje základní parametr podstaty DEMOKRACIE a tím je - dle mého názoru - jen a pouze vůle lidu. VŮLE LIDU, pane profesore... Asi byste se s tím měl smířit (ale nechci Vás v žádném případě poučovat).

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…