Chalupa (ANO): Sen a naděje Ghazi Mustafa Kemala Paši, Kemala Atatürka je v troskách

17.04.2017 9:17

...výsledek politicky zásadního referenda v Turecku zasadil velmi citelnou ránu účelově prosazované pseudosolidární „multikulti“ politice a vrásky na čele nebudou mít jen Němci, budeme je mít bohužel všichni...

Chalupa (ANO): Sen a naděje Ghazi Mustafa Kemala Paši, Kemala Atatürka je v troskách
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel mimo jiné vyzval k zachování klidu a rozvahy. Není divu, naprosto ho chápu - v Německu, s Merkelovou v čele žije početná turecká komunita, která v poslední době dala již několikrát zřetelně najevo, jak silně je „integrována“ do německého, demokratického prostředí.

Myslím, že výsledek politicky zásadního referenda v Turecku zasadil velmi citelnou ránu německé a vůbec obecné „multikulti“ politice a vrásky na čele nebudou mít jen Němci, budeme je mít bohužel všichni.

To co se odehrálo a v přímém přenosu odehrává na turecké policko-mocenské scéně, změní definitivně celou řadu aspektů doposud bláhové politicky „korektním“ způsobem obhajované politiky EU vůči Turecku. Je nyní celkem nepodstatné, do jaké míry pomohla politická „dovednost“ politických VIP reprezentantů EU k posílení pozice Erdogana, nakolik se vyplatila dlouhodobá bohorovná vstřícnost silám likvidujících sekulární Turecko, nakolik se vyplácí například i obojetnost vztahu ke Kurdům (dokud bojují proti IS, dobře, pokud se chtějí politicky emancipovat, špatně)…. atd., atd.

Turecko udělalo další krok na cestě k převzetí vedoucí role v muslimském světě, R.T. Erdogan jednoznačně a tvrdě směřuje k pozici moderního islámského chalífy a vůdce světového politického islámu a má k tomu úplně, ale úplně jiné prostředky, než v tomto kontextu trapný terorista-amatér Abú Bakr al-Bagdádí. Turecko sice nehlasovalo jako „jeden muž“, ale armádu a bezpečnostní složky, které jsou velmi usilovně systémově desekularizovány, má nyní pod 100%-ní kontrolou sultán Erdogan a jeho parta. Příslušníci ozbrojených sil, bezpečnosti, novináři, učitelé, volení politici jsou po velmi podivně zpackaném puči buď v žalářích, kde vystaveni tomu nejhoršímu, co si lze představit, postupně zahynou, nebo naopak jejich příslušníci s islámskou průpravou si budou 4x denně rozbalovat své modlitební koberečky, ať už v kasárnách nebo na státních úřadech a soudech, a budou vzývat Allaha a velebit jeho zástupce na zemi Recepa Tayipa Erdogana...z víry, z kariérismu, ze strachu….  Toho Erdogana, jehož vyjadřování na adresu západních demokracií se již nijak neliší od výzev immámů vzývajících ke Svaté válce, nemilosrdnému džihádu vůči "nevěřícím".

Nějak si neumím představit, jak bude nadále fungovat NATO, které má ve své základním dokumentu uvedeno: „Strany této smlouvy znovu potvrzují svoji víru v cíle a zásady Charty OSN a svoji touhu žít v míru se všemi národy a všemi vládami. Jsou odhodlány hájit svobodu, společné dědictví a kulturu svých národů, založenou na zásadách demokracie, svobody jednotlivce a právního řádu. Řekl bych, že Turecko už do našeho společenství jaksi nezapadá.

Nějak si neumím představit, jak bude madam Merkel, Evropská komise, Evropský parlament, my evropani dále vzdorovat a čelit vyděračským podmínkám Turecka, když jsme se tak zcestným způsobem vydali všanc Erdoganovi, pokud jde o migrační krizi – a co je ještě horší, neomluvitelné a vlastizrádné - uplynuly téměř dva roky a EP nevyužil získaného času a pro ochranu Schengenu se neudělalo ale zhola nic!

Nějak si neumím představit, jak někteří politici, i naši, budou před veřejností kritizovat pořádky v Ruské federaci a zároveň obhajovat „pořádky“ v Turecku – na to jsem fakt zvědav.

Čekám a budu i nadále čekat na projev sebereflexe evropských prominentů, Junckerů, Mogheriniů, Schulzů, Tusků a jim podobných, kteří Evropu dovedli k současné situaci-jejich abdikace je to nejmenší, co by pro nás konečně mohli udělat.

Obávám se, že budu velmi prostořeký jak ve sněmovně, tak i na Výboru pro Evropské záležitosti PSP ČR, že budu "kousavý" na setkáních s evropskými politickými reprezentacemi a velením NATO.

Myslím, že je skutečně nejvyšší čas se pořádně opřít do zvýšení našich obraných schopností….svět se dnes opět změnil a určitě ne k lepšímu……historie nám dokazuje, že 72 let relativního klidu zdaleka neznamená klid navěky, čím dříve nám to dojde, tím lépe.

A bohužel musím konstatovat, že na tom jak se Evropa a ČR v posledních řekněme 20 letech vyvíjela, nesou odpovědnost i všechny naše předchozí politické reprezentace a politici, kteří opět budou v televizi moudře mluvit o tom jaký to je, nebo naopak není, průšvih a jak je jim zčistajasna zřejmé, co vše se musí udělat – zvláštní, že to nevěděli celou tu dobu předtím….nezapomeňte na to, až půjdete k volbám.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…