Chalupa: Vláda, MO a MF včetně Výboru pro obranu nás připraví hloupě o miliardy

12.12.2020 6:32

V souvislosti se schvalováním rozpočtu ČR, rozpočtu kapitoly Ministerstva obrany a potřebami AČR nám vláda lže a neříká nám/vám zdaleka celou pravdu!

Chalupa: Vláda, MO a MF včetně Výboru pro obranu nás připraví hloupě o miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Nesysly a manipulace:

1) Armáda České republiky v současnosti provozuje - dopravní vrtulníky Mi-8 (3 stroje), - víceúčelové transportní Mi-17 (5 strojů) - modernější Mi-171Š (15 strojů) - bitevní Mi-24/35 (16 strojů). Kromě 2) toho také pátrací a zdravotnické W-3A Sokol polské výroby.

Přes 1,2 miliardy korun bude stát důkladná modernizace všech patnácti transportních vrtulníků Mi-171Š české armády. 15 transportních vrtulníků Mi-171Š je vyčleněno/předurčeno k bojovým úkolům v rámci kolektivní obrany v rámci NATO! 16 bitevníků Mi-24/35 je vyčleněno pouze k obraně teritoria ČR.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Jinými slovy pokud není nutné pro AČR v rámci schopností NATO nakupovat Chinooky..., ale plně postačí modernizace Mi-171Š/Sokol za pouhých 1,5 miliardy = prodloužení bojových schopností na cca dalších 15 let, pak nechápu, proč není možné modernizovat Mi-25/35 za pouhých cca 3,5 - 5 miliard Kč, - bitevní stroje, které jsou teprve na 60 % svého životního cyklu a nákup náhradních dílů nezajišťuje výhradně a zdaleka pouze Ruská federace ...- respekt budící bitevní stroje, které mohou pro účely obrany země, za minimálních nákladů, sloužit naprosto v pohodě dalších 5-10 let... tedy do doby, než bude ekonomicky líp a na trhu budu vrtulníky nové generace.

Ale naopak je "nezbytně" nutné teď hned, okamžitě nakoupit za 30 miliard! "nové" americké vrtulníky Venom (8 kusů) a Viper (4) - a to prosím "pouze" pro úkoly obrany teritoria! - opravdu podivuhodné ekonomické a vojenské uvažování vlády... a to nemluvím o způsobu armádní specifikace "víceúčelového vrtulníku" a už vůbec o způsobu provedení takzvané veřejné soutěže. A nechápu, proč z ušetřených cca 25 miliard není - například - 10-15 miliard použito na nákup nepoměrně levnějších, ale v sebeobranném boji velmi účinných protitankových a jiných dronů?

Příští složení Sněmovny Parlamentu ČR doufám požene svinským krokem k soudům a k trestním majetkovým postihům všechny ty, kteří se za mrzké provize a snahu zalíbit se mocným v USA nyní podílejí na tomto dalším nehorázném rozkrádání majetku nás, daňových poplatníků.

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…