Chlup (ČSSD): Dojde ke zkrácení zubní pohotovostní služby

14.12.2017 18:45

Zajištění lékařské, lékárenské a zubní pohotovostní služby a prohlídek těl zemřelých mimo zdravotnická zařízení v roce 2018 projednávali ve čtvrtek 14. prosince 2017 krajští zastupitelé.

Chlup (ČSSD): Dojde ke zkrácení zubní pohotovostní služby
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Pro příští rok počítá schválený rozpočet s částkou více než 52 milionů korun, což je nárůst proti předchozímu roku přibližně o 10 procent. Současně rada uložila příspěvkovým organizacím Jihomoravského kraje zajištění poskytování předmětných zdravotních služeb v jednotlivých okresech.

„Jsem rád, že se podařilo zachovat dosavadní rozsah tohoto typu lékařské péče. Jedinou výjimkou je zkrácení poskytování lékařské pohotovostní služby v oboru stomatologie. Ta bude poskytována ve všední dny od 18:00 do 24:00 a v nepracovní dny od 8:00 do 20:00. Tato změna vyšla z požadavku Úrazové nemocnice Brno. Ta zkrácení doby poskytování stomatologické lékařské pohotovostní služby odůvodnila především náročností poskytované služby, kterou využívají často neregistrovaní pacienti ve špatném zdravotním stavu a pacienti, kteří nevyžadují okamžité lékařské ošetření. Doposud šlo o jakýsi nadstandard, jehož omezení by nemělo způsobit problémy v případech, kdy nejde o ohrožení života,“ uvedl radní Igor Chlup. Jak dodal, zhruba za dva měsíce na jednání s Úrazovou nemocnicí Jihomoravský kraj vyhodnotí fungování lékařské pohotovostní služby po avizované změně.

Pro okres Brno-město a částečně pro okres Brno-venkov bude pohotovostní lékařská služba zajištěna Úrazovou nemocnicí v Brně v rozsahu lékařské pohotovostní služby pro dospělé a lékařské pohotovostní služby v oboru zubní lékařství. Úrazová nemocnice současně zajistí na základě smlouvy prohlídky zemřelých mimo zdravotnické zařízení v době provozu pohotovostních služeb i mimo tuto dobu. „Lékařská pohotovostní služba pro děti bude zajištěna pro okresy Brno-město a Brno-venkov Fakultní nemocnicí Brno, dětskou nemocnicí, lékárenská pohotovostní služba stávajícím poskytovatelem obchodní společností K.E.I. pharma s.r.o.,“ uvedl dále Igor Chlup. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.