Chmelík (TOP 09): Zajímavé zamyšlení nad EET

18.03.2019 13:24

Na pivo chodím rád. Nejsem žádný pravidelný a objemově zajímavý konzument, ale hospoda je velmi otevřené fórum pro všechny názory světa.

Chmelík (TOP 09): Zajímavé zamyšlení nad EET
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Někdy jsou dobré a někdy špatné a je velká škoda, že lidé z hospod mizí a tím vlastně mizí i samotné hospody. Nevím úplně kdo za to může, ale vím jistě kdo tomu určitě pomohl. Výsledkem je tudíž dražší pivo, prázdné nebo zrušené hospody (a obchody), menší míra sdílení názorů a tudíž vymýcení názorových soubojů a tříbení mysli.

No a důsledek je jasně vidět na volbách.

V hospodě se nedají již vyvracet názory a představy a tím se v podstatě nekomunikací dostáváme k tomu, že to, co se dříve dokázalo v hospodě přemlít a vysvětlit se dnes konzultuje pouze na sociálních sítích v bublině stejně zdatných přátel.

Tak promyšlený politický tah jako bylo EET už se asi nikdy nikomu nepovede. V podstatě nám EET nejenom ukradlo hospody a obchody, ale připravilo nás i o poslední svobodná fóra kde šlo svobodně diskutovat. Teď už nediskutujeme.

Sedíme v obývácích, cucáme lahváče a posloucháme "chytré" estrády v TV nebo surfujeme po Facebooku.

Takhle mizí demokracie a schopnost lidí utvářet si všeobecně platné názory a postoje. EET - elektronická eliminace trhu splnila svůj účel na jedničku. A pivo je o 30 % dražší. A všude Andreji, všude. Nikdo ho nezlevnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…