Chuchlík (ANO): Nebudu politikařit, důvěru spoluobčanů si chci zasloužit

04.09.2018 19:47

Kandidát do Senátu za Hnutí ANO Josef Chuchlík odstartoval ostrou část kampaně. V programu se soustředí na podporu rodin, dětí a seniorů a na vzdělávání. V ulicích pak na kontakt s voliči.

Chuchlík (ANO): Nebudu politikařit, důvěru spoluobčanů si chci zasloužit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Kandidát do senátních voleb obvodu č. 35 Josef Chuchlík odstartoval svou kampaň. V plánu má osobně objet všechny obce ve svém volebním obvodu, tedy celý jablonecký okres a část okresu Semily. Jeho turné se nazývá Ochutnejte Chuchlíka. Na svých setkáních s voliči bude totiž nejen vysvětlovat své priority, ale nabídne i ochutnávku regionálních potravin. Klíčovým tématem je pro něho podpora rodiny, dětí a seniorů a také vzdělávání. „Dobře fungující rodina je základním stavebním kamenem společnosti, zaslouží si podporu. Od dostupnějšího porodného po uzákonění možnosti důstojné smrti,“ říká Josef Chuchlík.

Jednotlivé body programu se soustředí také na jesle, větší úlevy na daních pro rodiny s dětmi, startovací byty pro mladé i bydlení pro seniory. Josef Chuchlík se dlouhodobě zajímá a podporuje základní i střední školství a je zastáncem mistrovských zkoušek. „Pana Chuchlíka vnímám jako muže se širokým rozhledem, který nemá daleko k činům. Máme podobné představy o zdravém vývoji budoucího školství. Například preventivním působením proti eliminaci ADHD u dětí v předškolním věku lze dosáhnout jejich větší školní připravenosti a omezit užívání psychofarmak. Pan Chuchlík je pro mě zárukou podpory zdravých změn v tomto oboru. Dokážu si představit, že by jako senátor odvedl kus poctivé práce,“ říká pedagog prevence a nápravy poruch učení a chování Stanislava Emmerlingová.

Svou kampaň hodlá vést Josef Chuchlík od začátku do konce zcela transparentně. „Nebudu politikařit. Už nyní říkám, že do kampaně dám kolem milionu korun a každou korunu doložím. Stojím o silný mandát – důvěru spoluobčanů si chci zasloužit. S respektem a otevřeností vedu 10 společností. Tenhle přístup se mi osvědčil,“ vysvětluje Josef Chuchlík. Ostrou část kampaně má naplánovanou v prvním kole na šest týdnů, v případě druhého kola ještě o něco déle. Na jeho cestách regionem ho podpoří i jeho žena Ludmila. „Když se do něčeho můj muž pustí, dá tomu všechno. A já jsem první, kdo s jeho programovými prioritami souzní. Na osobní setkání s lidmi z regionu se těším,“ říká.

Vedle přirozeně funkční rodiny se zasazuje mimo jiné i o začlenění vyloučených lokalit a o oživení nevzhledných ploch a brownfieldů. „Část zisků mých společností jde už 25 let na charitu konkrétním lidem, ale zákonná podpora je ještě lepší a systematičtější řešení,“ říká. Pomoc jednotlivci v nejobtížnějších údobích jeho života se podle něho společnosti vrátí. „Spokojení lidé se mimo jiné přirozeně více starají o své okolí a veřejná prostranství. Kde jsou mezi lidmi dobré vztahy a zázemí, tam se daří i krajinným úpravám jako jsou remízky a vodní plochy,“ říká podnikatel a rodák z podkrkonošského Libštátu Josef Chuchlík.

Josef Chuchlík bude prosazovat:

  • vyšší a dostupnější porodné a vznik více jeslí
  • větší úlevy na daních pro rodiny s dětmi
  • bydlení pro začínající rodiny i seniory
  • více výuky finanční a internetové gramotnosti na ZŠ
  • vznik zákona o důstojné smrti pro osoby dlouhodobě trpící
  • zákonné zavedení tzv. mistrovských zkoušek
  • výstavbu nových a opravu starých silnic v kraji
  • oživení nevzhledných ruin a brownfieldů
  • začlenění vyloučených lokalit
  • více peněz pro Jablonecko a Semilsko

Celý program naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.