Cogan (STAN): Pořádný hospodář = kraj bez dluhů

07.08.2020 20:41

Krajský radní pro ekonomiku Rudolf Cogan (Starostové a Východočeši) uvedl, že kraj se loňským splacením všech úvěrů stal jedním ze tří českých krajů bez dluhů.

Cogan (STAN): Pořádný hospodář = kraj bez dluhů
Foto: STAN
Popisek: Rudolf Cogan

Investice ve výši 2,8 miliardy korun se na celkových výdajích loni podílely 18,3 procenta a podle Cogana to byl po Jihočeském kraji druhý nejvyšší podíl investic na výdajích mezi kraji. Dodal, že kraj měl ke konci loňského roku na účtech 2,6 miliardy korun.

Z významných investic se vládnoucí pětikoalici podařilo na jaře 2018 zahájit mnoho let připravovanou přestavbu náchodské nemocnice. Stavební firmu kraj vybral až ve čtvrtém tendru, stavba dvou pavilonů za 1,34 miliardy korun má být hotová do 30. července. Na dofinancování přestavby nemocnice kraj letos k 30. červnu čerpal úvěr ve výši 350 milionů korun.

Královéhradecký kraj se za poslední čtyři roky postupně zcela zbavil dluhů. Současně trvale zvyšoval investice z 1,2 miliardy korun v roce 2016 až na rekordních 2,8 miliardy korun loni. Rozpočty kraje v letech 2016 až 2019 končily přebytky od 145 milionů do 819 milionů korun. Problémem regionu i v nyní končícím volebním období zůstávají zchátralé silnice druhé a třetí třídy. Současnou krajskou koalici tvoří ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostové a Východočeši a TOP 09.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.