Crha (ODS): Kraj je připraven na zimní údržbu silnic

25.11.2021 19:09

Rada Jihomoravského kraje schválila plán zimní údržby silnic, kterou zajistí Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Jedná se o téměř 3900 km silnic I. a II. třídy.

Crha (ODS): Kraj je připraven na zimní údržbu silnic
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Plán zimní údržby zahrnuje lhůty pro zaručení sjízdnosti silnic pro období od 1. listopadu 2021 do 31. března 2022. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Dálnice a rychlostní silnice musejí být zajištěny do 2 hod. Další silnice jsou rozděleny dle jejich důležitosti v rozmezí 3 až 12 hodin. Pro údržbu se využívají chemické rozmrazovací materiály, nebo materiály zdrsňovací.

„V rámci předletního zásobení byly SÚS doplněny sklady posypovou solí, a to na úroveň 19 000 tun a kapacity interních posypových materiálů, tedy písku a drti, na úroveň asi 24 500 tun. V případě potřeby budou posypové materiály v průběhu zimního období doplňovány,“ oznámil Jiří Crha, radní Jihomoravského kraje pro oblast dopravy.

Společně se zahájením zimního období je také zajištěn provoz meteostanic. Z celkového počtu 22 meteostanic provozovaných Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje je kamerou osazeno celkem 10 stanic. Záběry z kamer jsou k dispozici ZDE.

Kompletní informace o nastaveném systému údržby silnic naleznete v tiskové zprávě SÚS Informace pro tisk ZÚS 2021-2022  ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…