Crha (ODS): Rybníky mají nový silniční průtah

23.07.2021 22:24

Výrazné zlepšení parametrů průtahu obcí a zvýšení bezpečnosti dopravy přinesla rekonstrukce 420 metrů silnice vedoucí skrze Rybníky. Tu za 38 milionů korun zrekonstruoval Jihomoravský kraj společně s obcí.

Crha (ODS): Rybníky mají nový silniční průtah
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Krajský radní pro dopravu Jiří Crha ocenil vysokou kvalitu provedených prací na rekonstrukci, která nebyla jednoduchá. „Součástí stavby bylo také odvedení dešťových vod, přičemž v rámci celého průtahu byly provedeny tři páteřní stoky, do kterých byly napojeny uliční vpusti a přípojky dešťové kanalizace z nemovitostí. Dále bylo potřeba upravit propustek na mlýnském náhonu a vznikl zde také nový mostní objekt překonávající koryto místního potoka,“ přidal podrobnosti krajský radní.

Jak dále upřesnil, v průtahu bylo také nově vyřešeno veřejné osvětlení, místní rozhlas, přeložky inženýrských sítí (sdělovací kabely, vodovodní řad, splašková kanalizace, plynovod), kácení zeleně a náhradní výsadba. „Jsem rád, že se tak náročná stavba ve spolupráci s obcí podařila úspěšně zrealizovat,“ dodává radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…