Crha (ODS): Rybníky mají nový silniční průtah

23.07.2021 22:24

Výrazné zlepšení parametrů průtahu obcí a zvýšení bezpečnosti dopravy přinesla rekonstrukce 420 metrů silnice vedoucí skrze Rybníky. Tu za 38 milionů korun zrekonstruoval Jihomoravský kraj společně s obcí.

Crha (ODS): Rybníky mají nový silniční průtah
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Krajský radní pro dopravu Jiří Crha ocenil vysokou kvalitu provedených prací na rekonstrukci, která nebyla jednoduchá. „Součástí stavby bylo také odvedení dešťových vod, přičemž v rámci celého průtahu byly provedeny tři páteřní stoky, do kterých byly napojeny uliční vpusti a přípojky dešťové kanalizace z nemovitostí. Dále bylo potřeba upravit propustek na mlýnském náhonu a vznikl zde také nový mostní objekt překonávající koryto místního potoka,“ přidal podrobnosti krajský radní.

Jak dále upřesnil, v průtahu bylo také nově vyřešeno veřejné osvětlení, místní rozhlas, přeložky inženýrských sítí (sdělovací kabely, vodovodní řad, splašková kanalizace, plynovod), kácení zeleně a náhradní výsadba. „Jsem rád, že se tak náročná stavba ve spolupráci s obcí podařila úspěšně zrealizovat,“ dodává radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…