Čtyři mušketýři. Pražští Piráti představili své nominanty do eurovoleb.

12.01.2019 7:38

Ladislav Koubek, Mikuláš Peksa, Matěj Šandor a Jiří Hoskovec. To jsou čtyři Piráti, kteří získali podporu v nominaci do evropských voleb. Jejich jména se tak mohou s vysokou pravděpodobností objevit na hlasovacích lístcích ve volbách do Evropského parlamentu. Volí se už letos v květnu.

Čtyři mušketýři. Pražští Piráti představili své nominanty do eurovoleb.
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

O pražskou nominaci na kandidátní listinu se ucházelo celkem dvacet pět lidí. V on-line hlasování pražských Pirátů zvítězili nakonec čtyři. Volilo se 72 hodin, postupili čtyři kandidáti s největším počtem hlasů. Kdo jsou ti, kteří uspěli?

Ladislav Koubek (1979) je Pirát z Prahy 10. Na své místní části působí jako tzv. neuvolněný místní zastupitel (funkci se věnuje ve svém volném čase). Účastní se aktivit Zahraničního odboru a podílí na činnosti poslaneckého resortního týmu “Evropa, Zahraničí, Obrana”. Vystudoval VŠE v Praze v hlavní specializaci Informační systémy a technologie, a několik let pracoval jako konzultant implementace systémů SAP. Zasedá v předsednictvu mezinárodní pirátské internacionály. Posledních 10 let spolupracoval s Evropskou komisí a jako expert OSN na rozvojovou a humanitární pomoc pracoval ve východní Evropě, Asii, Pacifiku a na Blízkém východě.

Mikuláš Peksa (1986) je pirátský poslanec za Ústecký kraj a garant zahraničního týmu Pirátů. Vystudoval Gymnázium Christiana Dopplera a Biofyziku na MFF UK. V průběhu studia se specializoval na využití jaderné magnetické rezonance pro výzkum dynamiky tekutin v porézních materiálech. Angažuje se v mezinárodních aktivitách Pirátů a tvorbě mezinárodně-politického programu. K Pirátům se přidal v roce 2013, lákala ho vize jiné evropské politiky. Postupně se stal vedoucím zahraničního odboru Pirátské strany, působil také jako místopředseda Evropské pirátské strany, byl garantem programového bodu Mezinárodní vztahy.

Matěj Šandor (1984) je pirátský radní Prahy 4 pro investice a městské společnosti. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity, Evropská studia na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a Mezinárodní hospodářské právo na Fakultě mezinárodních vztahů na VŠE v Praze. Publikoval cca 15 publikací v recenzovaných českých a zahraničních odborných časopisech, přednášel v ČR i v zahraničí a to i mimo Evropu. Rovněž vyučoval na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE. Velkou část své jedenáctileté profesní praxe se věnoval obchodnímu vyjednávání v rámci práce pro různé státní společnosti, kdy měl v rozličných manažerských pozicích na starosti oblasti např. nákupu, správy majetku nebo veřejných zakázek. Část své profesní kariéry pracoval jako právník.

Jiří Hoskovec (1992) je pirátský zastupitel na městské části Praha 6. Vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou na ČVUT.  Studoval také na Právnické fakultě UK. Pracoval jako jaderný výzkumník v Department of Nuclear Engineering na University of Tennessee ve Spojených státech a v laboratořích SÚJV Dubna v Rusku. Po návratu do Česka pracuje jako forenzní specialista a datový analytik finančních zločinů. Jiřího zaměřením je boj s praním špinavých peněz, s obchodováním se sankcionovanými entitami a vyšetřování interních podvodů. V rámci Pirátské strany působí v mediálním odboru, v roce 2017 byl hospodář sněmovní kampaně.

Ladislav Koubek ke své motivaci do evropských voleb říká "Evropská unie je nejštědřejší dárce rozvojové pomoci na světě (7% celého rozpočtu EU), přesto tomu její globální role neodpovídá. Chci být v Evropském parlamentu férovým, ale tvrdým vyjednavačem pro rozvoj mezinárodně-politických a ekonomických vztahů, aby se EU stala respektovaným světovým hráčem. K tomu je potřeba zdravé sebevědomí, praxe v zahraniční politice, schopnost efektivní mezikulturní komunikace a znalost diplomatického protokolu – tedy schopnosti, které jsem získal při působení v Organizaci spojených národů (OSN) a při reprezentování státní správy České republiky směrem do zahraničí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…