Čunek (KDU-ČSL): Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků

05.10.2023 21:03 | Tisková zpráva

V sobotu 7. října proběhne Na Lapači hokejové derby Vsetín – Zlín. V minulosti byly tyto zápasy doprovázeny velkými problémy s fanoušky obou táborů. Náklady na zajištění bezpečnosti a pořádku ze strany policie se při těchto exponovaných utkáních pohybují v řádu statisíců korun. Finanční prostředky za ostrahu, pohybující se v obdobné výši, přitom současně hradí také klub.

Čunek (KDU-ČSL): Šéfové fanklubů Vsetína a Zlína převezmou zodpovědnost za chování fanoušků
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Sport podporujeme pro potěšení diváků i sportujících a také jako příklad pro mladou generaci. Chuligánství a výtržnictví do něj nepatří. Represe, jak je vidět, nepomáhají. Proto jsem se rozhodl přistoupit k preventivnímu opatření. Spočívá v tom, že jsem se dohodl s vedením vsetínského i zlínského fanklubu, že převezmou zodpovědnost za chování svých fanoušků a my policisty a ostrahu v takové síle na nadcházejícím derby nasazovat nebudeme. Pokud bude tato dohoda porušena, nebudou fanoušci příště vpuštěni na stadion. Peníze potřebují i jiné sporty, kde fanoušci netropí výtržnosti, a není nutno je vynakládat na ostrahu a opravy rozbitého zařízení,“ informoval starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Vsetínský hokejový klub připravuje na sobotní derby několik organizačních opatření. Uzavřeno například bude parkoviště v okolí zimního stadionu. Fanouškům bude naopak k dispozici záchytné parkoviště na sportovním stadionu na Ohradě, odkud klub vypraví autobusovou dopravu na Lapač.

Podrobnější informace o všech opatřeních naleznete ZDE.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…