Čunek (KDU-ČSL): Senát by se měl chovat dospěle

11.06.2021 13:21 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě Svjatlany Cichanouské v Senátu

Čunek (KDU-ČSL): Senát by se měl chovat dospěle
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Jiří Čunek

V Senátu vystoupila Svjatlana Cichanouská, představitelka běloruské opozice. V roce 2020 kandidátka na prezidentku. Měla velmi hezké vystoupení, během kterého odpověděla i na několik dotazů. Také jsem měl jeden připravený, bohužel jsem se nesměl zeptat. Ptát se totiž mohli jen předem vybraní a to jen ženy senátorky. Jedna kolegyně měla snahu vyzdvihnout její postoj ve světle genderové ideologie. Tím manévrovala paní Svjatlanu Cichanouskou do role, že nejdůležitější je, aby prezidentkou byla žena.

Paní Svjatlana Cichanouská však odpověděla kouzelně. Jasně řekla, že nekandidovala proto, že je žena a kvůli genderové politice, ale udělala to z lásky ke svému manželovi. Tamní režim ho uvěznil, když byl prezidentským kandidátem a ona chtěla pokračovat v jeho práci, ukázat, že se nevzdá. Proto přijala prezidentskou kandidaturu a vůbec si nevedla špatně. To je podle mne jasným poselstvím, že láska je větší síla, než genderová politika.

Myslím si, že Senát by se měl chovat dospěle a neměl by naskakovat na tato líbivá témata, která dnes vládnou světu. Máme demokratické volby, v kterých si občané vybírají své zástupce. Nerozlišujme neustále na muže a ženy, rozlišujme na ty, kteří svou práci dělají dobře a kteří špatně. To bude ta rovnoprávnost.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.