Cvalín (KSČM): Češi obyčejnými pěšáky NATO?

03.02.2017 18:01

Ve Sněmovně se opět začíná debatovat o zavedení základní vojenské služby. Toto slyšíme zejména z řad ANO, ale i z KDU-ČSL.

Cvalín (KSČM): Češi obyčejnými pěšáky NATO?
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Například lidovecký senátor Jiří Čunek navrhuje, aby chlapci po skončení střední školy nastoupili na vojnu. A to v rozmezí tří až pěti měsíců. Kdo prý bez důvodu odmítne, půjde do vězení.

Osobně se obávám, že mladí chlapci, kteří by museli nastoupit na základní vojenskou službu, nebudou sloužit primárně k obraně vlasti, ale k „odstrašování“ Ruska na jeho hranici. Položme si základní otázku. Proč by v ČR měla být opět zavedená základní vojenská služba? Česku hrozí vojenské napadení? A od koho vlastně? Od Ruska, jak je nám v různých sdělovacích prostředcích sdělováno? Proč by mělo Rusko vojensky napadnout ČR? Česko je snad nepřítelem Ruska? Ne, není. Takový je prostě fakt.

Z jakého důvodu by měli být mladí Češi hnáni na vojnu, když republice žádné vojenské nebezpečí nehrozí? Proč bychom měli být obyčejnými pěšáky NATO, které už neslouží k obraně, ale naopak k útoku, jak jsme v minulosti zaznamenali. A pokud by v budoucnosti (což si snad nikdo z nás nepřeje) došlo k válce, tak proč bychom měli umírat za cizí zájmy? Konkrétně za zájmy těch, kteří se za NATO jen schovávají.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.