Cvalín (KSČM): Církev chce opět řídit naše životy jménem Ježíše Krista

06.01.2014 11:08

Je to paradox, ale hamižné církvi se cpou do chřtánu miliardy korun ze státní kapsy, ačkoli obyvatelstvo strádá.

Cvalín (KSČM): Církev chce opět řídit naše životy jménem Ježíše Krista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Socha panenky Marie

Je to na pováženou, ale kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka ve své Glose na Radiožurnálu opět k naší nelibosti sliboval, že církev bude pomáhat státu ve všech politických sférách. A to není vše. Pan Duka opojen náboženským fanatismem, se opět snaží manipulovat svými ovečkami a širší veřejností. Podle Duky není důvod, aby si občané našeho státu pořád na něco stěžovali. Dukova rétorika je velice podobná straníkům ODS a TOP 09. Vždyť ODS a TOP 09 nám všem donekonečna opakují, že se Česká republika má snad nejlépe ze všech států Evropy. Pane Duko, Kalousku a nemohoucí kníže Schwarzenbergu.

Prosím, jděte za lidmi, kteří spadají do dolních deseti milionů a řekněte jim, že si nežijeme vůbec špatně. Že není nač si stěžovat. Myslím, že by jste odešli jak spráskaní psi. Kalouskovi, Dukovi a Schwarzenbergovi nedošlo, že matky samoživitelky nemají ani na zaplacení obědů pro své děti ve školách.

Všichni dobře víme, že církev se vždy politicky vtírala do naší veřejné sféry. Církev díky restitucím dostala svoji šanci a bravurně se jí chopila. Na co se máme těšit? Bude se církev v České republice angažovat stejně tak, jak se angažuje církev v Polsku?

Regulace našich životů dle církevních hodnostářů apod? Pane Duko, chcete zavést v České republice klerofašisticky stát, obdobný tomu, jaký panoval na Slovensku za druhé světové války?! Věřím tomu, že fanatik Daniel Herman by takovýto systém schvaloval. A nejen on. Troufám si říci, že i někteří další lidovečtí poslanci.

Co říci na závěr? Snad jen to, že z vlastizrady by mohli být obžalováni všichni politici, kteří zvedli ruce pro církevní restituce.

Petr Cvalín

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: KSČM

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…