Cvalín (KSČM): NATO vrátilo Evropu do starých časů Studené války

17.06.2014 9:51

Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen, přiznal, co chystá NATO ohledně Ukrajiny. Severoatlantická aliance zřejmě znovu zavede Evropu do časů Studené války. Evropu opět čekají závody ve zbrojení, strach z války...Vše pod hlavičkou Washingtonu.

Cvalín (KSČM): NATO vrátilo Evropu do starých časů Studené války
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

NATO před několika lety nemohlo označit Ruskou federaci za svého hlavního protivníka, i když k tomu měla vždy veliké tendence. Ale neodhodlala se, protože nebyla záminka. Tato záminka konečně nastala a to ohledně ukrajinské problematiky. Podle Anderse Fogha Rasmussena se má aliance připravit na to, že Moskva ji nyní považuje za svého protivníka. Toto je velice lživé tvrzení, nemyslíte? Severoatlantická aliance se dlouhá léta pokouší systematicky obsazovat hranice s Ruskou federací, využívajíce své spojenecké státy v Pobaltí. A nejen to. NATO ještě před vypuknutím demonstrací na Majdanu cvičilo fašisty z Pravého sektoru v Estonsku a v Polsku. Instruktoři Severoatlantické aliance ve svých táborech cvičili fašisty, kteří mají na svědomí mnoho nevinných životů. Vzpomínáte si na požár Domu odborů v Oděse, který jde na vrub Pravého sektoru a při kterém zemřeli desítky lidí? Nezapálili tento Dům odborů v Oděse a posléze uškrtili těhotnou ženu šňůrou ti fašisté, které cvičili instruktoři NATO?

To, že američtí instruktoři cvičí příslušníky radikální pravice, není nic nového. Američané a NATO, podporovali například fašisty z Kosovské osvobozenecké armády, která byla z velké části složená z příslušníků rodinných klanů, které navazovaly na tradici Division der SS Skanderbeg, ve válce v Kosovu. Nebo také v minulosti Američané podporovali Augusta Pinocheta a jeho vojáky, kteří zavedli vojensko-fašistickou diktaturu v Chile. A to včetně zbraní a munice. Je i více příkladů, kde Američané a NATO podporovali fašisty.

Severoatlantická aliance se dlouhá léta připravovala na konfrontaci s Ruskou federací. Aliance ve své naduté aroganci připravuje balík pomoci a součástí tohoto balíku bude pomoc při reformě ukrajinských branných sil a při modernizaci ukrajinské armády. NATO de facto bude poradcem ukrajinské armády a posléze i fašistické Národní gardy, masakrující obyvatelstvo na východě Ukrajiny. Lámu si hlavu nad tím, že operace Nárogní gardy a ukrajinské armády na východě Ukrajiny se děje pod názvem „protiteroristická operace“. Ale kdo je terorista? Ten, kdo představuje na Ukrajině hráz proti fašismu anebo ten, kdo masakruje své vlastní obyvatelstvo?

NATO dokonce schvaluje i to, aby se jednotlivé státy samo rozhodly, zda-li poskytnou Ukrajině zbrojní dodávky. Ano, je to tak. Severoatlantická aliance, která má mít ryze obranný charakter a která má zabraňovat válkám, schvaluje zbrojní dodávky ukrajinským fašistům. NATO dokonce uvažuje i o tom, že by se mohly zapojit ukrajinské jednotky, které nejsou členy Severoatlantické aliance do aliančních manévrů, a také to, že některé státy této aliance by se mohly naopak zúčastnit vojenských cvičení na ukrajinské půdě. Takže nás v nejbližší době asi čeká cvičení členských států NATO na Ukrajině. Opět se bude NATO čím dál tím víc přibližovat k ruským hranicím. Sen o obkličování hranic Ruské federace Severoatlantickou aliancí se začíná naplňovat. Čeká Evropu nová Studená válka?

Washington rozjel válečnou hru proti ruskému medvědovi. Ale Rusové se nevzdávají, ani se nenechají zastrašit.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace