Cvalín (KSČM): Nevídaná ubohost nejvyšších českých činitelů

10.05.2014 18:42

V pátek se na ruském velvyslanectví v Praze uskutečnila tradiční recepce k výročí konce druhé světové války v Evropě. Je podivné, že přední čeští politici odmítli pozvání ruské ambasády na oslavu Dne vítězství.

Cvalín (KSČM): Nevídaná ubohost nejvyšších českých činitelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Bohužel musíme konstatovat smutnou pravdu, že i hlava českého státu de facto bojkotovala toto pozvání. Opravdu vládní činitelé chtěji přetrhat veškeré vazby s Ruskou federací? Protože to, že tito představitelé státu bojkotovali pozvání na ruskou ambasádu, může být bráno jako neúcta k Rusku. K Rusku, které se tenkrát pod jiným názvem velikou měrou podílelo na osvobození Československa.

Tito politici bohužel zřejmě dospěli k velice nešťastnému závěru, že situaci na východní Ukrajině si budou zákonitě spojovat se Dnem vítězství. Tito politici zneuctili památku desítek tisíc padlých rudoarmějců, kteří bojovali za naši svobodu!

Co mne nejvíce zarazilo a to nejen mne bylo to, že Karel Schwarzenberg nazval kolaboranty ty, co se zúčastnili tradiční recepce na ruské ambasádě k výročí konce druhé světové války. Ono by bylo velice vhodné, kdyby exministr zahraničí zavzpomínal na otce Therese Schwarzenberg, jenž byl velice aktivním členem NSDAP. To mu zřejmě nevadí.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.