Cvalín (KSČM): Zachovejme Benešovy dekrety

09.06.2014 9:13

Zásadně nepovažuji Benešovy dekrety za kontroverzní právní předpisy naší minulosti. Dekrety prezidenta republiky Beneše vnímám za stále platné a nepovažuji je za vyhaslé.

Cvalín (KSČM): Zachovejme Benešovy dekrety
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Ani odsun Němců z pohraničí neberu jako křivdu či utrpení, za kterou by se měla Česká republika neustále omlouvat.

Sudetští Němci, kteří vlastně zradili Československou republiku, mohou být de facto rádi za odsun, protože kdyby se žádný odsun nekonal, tak by byli tito kolaboranti v té době postříleni, což je trest za vlastizradu..

A pokud neustále Sudetoněmecký landsmanšaft nasazuje ostrou protičeskou rétoriku a požaduje zrušení dekretů (Hypotetické zrušení dekretů by znamenalo následnou vymahatelnost práv těmito dekrety odejmutých, včetně práva majetkového), umožnilo by to rozsáhlé restituce majetku odsunutých osob, kteří by toto právo mohli díky zrušení dekretů vymáhat u soudů v ČR či přímo u Ústavního soudu.

Ano, Česká republika má politiky typu zemřelého prezidenta Václava Havla, který měl v plánu společně se Schwarzenbergem umožnit navrácení majetku sudetským Němcům a jejich návrat do českého pohraničí. Nečase, který v bavorském parlamentu ohýbal hřbet před Němci. Dále Ondřeje Lišku či Daniela Korteho, kteři byli na letošním sudetoněmeckém srazu a ministryni spravedlnosti Válkovou, která mluví zcela bez ostychu, že „o odsunu německého obyvatelstva si myslí to nejhorší“. S takovými politiky se budou i nadále Benešovy dekrety otřásat v základech.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).