Czernin (TOP 09): Je nejvyšší čas bojovat za naše hodnoty

18.01.2021 15:45

Komentář na facebookovém profilu ke klíčovým tématům strany

Czernin (TOP 09): Je nejvyšší čas bojovat za naše hodnoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Naše země je srdcem Evropy a v jejích žilách tepe evropská historie. V základech stojí především úcta k člověku jako jedinečné bytosti. Od ní se odvíjejí hodnoty další. Je to svoboda člověka rozhodovat se, jak bude žít. Je to společná odpovědnost za rodinu, národ, vlast i svět. Je to solidarita se slabšími. Je to úcta k právu a svobodě druhého.

Uvědomujeme si, jak důležitá je spolupráce zemí, které sdílejí společné hodnoty. Pro nás je to zejména Evropa a euroatlantický prostor. Jsme relativně malá země. Je velmi pošetilé si myslet, že můžeme být naprosto bez vazeb na okolí. Buď nás někdo zhltne proti naší vůli, nebo se svobodně připojíme do společnosti zemí stejných hodnot, jako jsme to udělali vstupem do EU a NATO. TOP 09 chce splnit závazek Česka a docílit toho, aby na obranu šly 2 procenta HDP – tak, jak jsme se k tomu zavázali. Pokud jsme spolehlivými partnery, kteří plní své závazky, jsme silnější, než bychom na světové politické mapě při ochraně našich tradic a hodnot byli sami.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

TOP 09 od svého počátku hájí naše hodnoty proti totalitním mocnostem, které se je snaží nahlodat. Dlouhodobě proto podporujeme silnou a nezávislou tajnou službu a varujeme před nebezpečnými vlivy, za kterými stojí i někteří lidé z okolí prezidenta. Trváme na napravování křivd, ke kterým docházelo v minulosti. I proto jsme například prosadili odškodnění lidí perzekvovaných v roce 1969.

Prosazujeme kvalitní vzdělávání, aby se naše země stala úspěšnou a bohatší. Podporujeme rozvoj občanské společnosti, protože ne politici, ale především angažovaní občané jsou zárukou udržení demokracie a svobody.

Trváme na tom, že všichni občané naší země musejí mít stejnou možnost využívat svá občanská práva, proto je naším cílem prosadit korespondenční volby v zahraničí, kde žije a pracuje spousta našich vzdělaných a zodpovědných občanů, a mnohdy volit nemohou. Naše hodnoty jsou dobré a trvale platné. Je jen na nás, abychom je pro vlastní dobro a pro dobro naší země uhájili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.