Czernin (TOP 09): Naše jednota a solidarita nesmí být zpochybňována

21.04.2019 13:50

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě velitelství NATO v polském Elblagu

Czernin (TOP 09): Naše jednota a solidarita nesmí být zpochybňována
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Vracím se z Polska, kde jsme s Výborem pro zahraničí, bezpečnost a obranu jednali o společné ochraně evropských hranic. Pro mě osobně bylo vrcholem setkání s vojáky divize NATO ve městě Elblag nedaleko Kaliningradu.

Zástupcem velitele této mezinárodní jednotky, v níž je zastoupeno celkem 15 členských zemí, je náš generál Karel Řehka, kterého si nesmírně vážím. Je to člověk kompetentní, má skvělý výcvik a zároveň je velmi lidský. Za svoje muže se nezdráhá postavit v jakékoliv situaci - dobře si pamatuji, jak se zastal našich padlých vojáků v Afghánistánu, když byla jejich památka zneuctěna slovy tehdejšího ministra zahraničí o zbytečných obětech.

Naše jednota a solidarita nesmí být zpochybňována, pro NATO je důležitá společná prezentace síly, díky níž si nikdo netroufne ani na ty nejslabší. Jsem hrdý na naše muže, kteří princip “jeden za všechny a všichni za jednoho” ctí.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.