Czernin (TOP 09): „Okurková sezóna“ se Senátu netýká

05.08.2023 12:06 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k podrobnostem ze středečního jednání Senátu

Czernin (TOP 09): „Okurková sezóna“ se Senátu netýká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Horní komora má za sebou další, troufnu si říct, mimořádně plodnou schůzi. ?? Schválili jsme zpřísnění zákona o střetu zájmů. Tuto normu si možná z médií pamatujete jako „lex Babiš“. Holt, v civilizované společnosti by vrcholní politici neměli mít šanci vlastnit mediální domy. Nesmí mít žádnou příležitost ovlivňovat veřejné dění ve vlastní prospěch.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6152 lidí

Do Valdštejnského paláce zavítali i dva hosté. Nejprve ministr dopravy Martin Kupka představil změny silničních pravidel i bodového systému. Na zmodernizovaných dálničních úsecích se zvýší povolená rychlost až na 150 kilometrů v hodině. Znamená to mimo jiné, že dálniční síť v České republice jen houstne. Nově se také změní bodový systém, který bude mít tři kategorie trestných bodů, či se zavádí možnost řídit automobil už od 17 let pod dohledem mentora.

Pan prezident Petr Pavel zase přišel představit dvě kandidátky a jednoho kandidáta na ústavní soudce. Na rovinu přiznávám, že jsem z toho velkou radost neměl. Každý soudce Ústavního soudu musí mít nejen zkušenosti profesní, ale také by měl být zárukou jisté morální integrity.

V případě pana soudce Fremra jsem měl podobně jako někteří kolegové ze Senátu oprávněné pochybnosti. Jsem zastáncem myšlenky, že by ústavnost právního řádu měli garantovat takoví soudci, kteří si s minulým režimem prokazatelně nezadali.

Navzdory tomu bych chtěl všem nově zvoleným ústavním soudcům pogratulovat. Věřím, že se ve svém nové funkci budou řídit ústavními zákony a rozhodovat se nezávisle a nestranně podle svého nejlepšího přesvědčení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu