Czernin (TOP 09): Senát je vnímán jako ústavní pojistka

11.04.2022 13:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nominaci do podzimních senátních voleb

Czernin (TOP 09): Senát je vnímán jako ústavní pojistka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

TOP 09 mne nominovala do podzimních voleb do Senátu Parlamentu ČR. Budu kandidovat za uskupení SPOLU. Rád budu v práci pro naši zemi i pro náš region pokračovat. Chci, aby se na venkově hezky žilo. K tomu je nutná dobrá dopravní obslužnost a kvalitní služby.

Prostor pro práci vidím také v podpoře tam, kde nikdy nebude dost peněz. V sociální oblasti či v kultuře. Chci podporovat takové projekty, které možná nejsou výdělečné, ale jsou důležité pro kouzlo a ducha našeho kraje. Jako třeba malé železniční spoje, opravy drobných památek a podobně.

Jsem moc rád, že je dnes Senát vnímán tak, jak bylo při jeho zavedení zamýšleno, totiž jako ústavní pojistka. V poslední době si nejvíce cením práce Senátního výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost, jehož mám čest být členem. Spolupráce s bezpečnostními službami, diplomaty i s kolegy ve Sněmovně nám umožňuje být důležitým partnerem pro naši vládu.

Zájem občanů o Senát stoupl, což dává nám, senátorům, velký prostor zviditelnit postoje lidí z našich regionů. A v tom bych opravdu rád pokračoval.

Rozhodnutí je na občanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.