DSZ: Stížnost na volby do zastupitelstev obcí

17.11.2018 12:23

DSZ - volební strana DSZ a NK - se rozhodla (po konzultaci s právním zástupcem) k využití možnosti dané jí zákonem k podání odvolání, resp. stížnosti k Ústavnímu soudu.

DSZ: Stížnost na volby do zastupitelstev obcí
Foto: DSZ
Popisek: DSZ

ze spisu:
Rozhodnutí soudu
21. S ohledem na to, že sice bylo prokázáno, že byla porušena ustanovení volebního zákona, avšak dané porušení v konkrétním případě nedosáhlo takové intenzity, aby došlo k hrubému ovlivnění výsledků voleb, návrh nebyl shledán důvodným a soud rozhodl soud o jeho zamítnutí.

Poučení:
Proti tomuto usnesení je kasační stížnost nepřípustná (§ 104 odst. 1 s. ř. s.).
Usnesení nabývá právní moci dnem vyvěšení na úřední desce soudu (§ 93 odst. 5 věta druhá s. ř. s.).
Plzeň 8. listopadu 2018"

***

15. Soud má za prokázané, že k porušení volebního zákona došlo jelikož nebyla umožněna účast našeho zástupce ve volební komisi. ta mu byla umožněna až za týden an druhé kolo senátních voleb (kde jsme však nekandidovali)

19. Soud rozhodl na základě toho, že svědkové /odpůrci, resp. žalovaná strana/ sporu řekli, že se nejednalo o komplot a že do volební komise údajně dali, místo námi navrženého delegáta, resp. náhradníka, manželku našeho kandidáta (která je však "příznivkyně druhého tábora". Což by dosvědčil její manžel pan Svoboda, kterého však soud odmítl vyslechnout. A to přes náš návrh - jako našeho svědka - nebyl předvolán. Nebyl předvolán ani další náš svědek pan Sladký ani pan Horvát. Ze čtyř našich, resp. námi navržených svědků soud pozval pouze jednoho - pana Hofmana.)

20. Soud rozhodl prý i z důvodu, že byly stejné výsledky jako v minulých volbách. Naše vol. strana měla letos skoro 3x méně hlasů v průměru na kandidáta než volby minulé: 2014 - průměr na kandidáta 13 hlasů, 2018 - průměr na kandidáta 4 hlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…