DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Petici za zrušení Taxisova příkopu už podepsalo více než 10 000 občanů

15.10.2023 22:01 | Tisková zpráva

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k překročení 10 tisíc podpisů pod její peticí za zrušení Taxisova příkopu pro závody koní na Velké pardubické a zmírnění dalších nebezpečných překážek

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Petici za zrušení Taxisova příkopu už podepsalo více než 10 000 občanů
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT již tři roky důrazně žádá kompetentní orgány o zrušení život ohrožujícího Taxisova příkopu a k úpravám dalších nebezpečných překážek pro závody koní na Velké pardubické steeplechase. Nedělní tragický závod Velké pardubické, při kterém zahynul devítiletý ryzák Stuke a jeho jezdec utrpěl vážná zranění, jen potvrdil, že rizikové překážky jsou životu nebezpečné a pády mohou mít fatální následky.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ztotožňuje s názorem bývalého ministra financí Miroslava Kalouska, že Velká pardubická je týrání zvířat. "Ti chlapi vědí, do čeho jdou, ať si zpřelámou, co chtějí. Kde ale, k čertu, bere někdo tu zvrácenou odvahu vystavovat takovému riziku nevinná zvířata? Podle mě je to odsouzeníhodné týrání.“ (Expres 8. 10. 2023)

Petici DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT za zrušení Taxisova příkopu pro závody koní na Velké pardubické a zmírnění dalších nebezpečných překážek podpořilo od sepsání a zveřejnění již více než 10 000 občanů.

Text petice:

"My, níže podepsaní žádáme kompetentní orgány veřejné moci a další právnické i fyzické osoby, které s tímto případem mají cokoliv společného, popř. mají možnost spolurozhodování či ovlivňování fungování Velké pardubické, aby urychleně reagovaly na úmrtí koně Stukeho (aktualizováno po posledním tragickém závodu VP; před ryzákem Stukem přišel na Taxisu o život německý hnědák Sottovento) při posledním závodu a přijaly opatření, jimiž obdobným událostem v budoucnu zamezí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.