DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k zákazu přepravy živých zvířat

24.04.2020 4:33

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT prosazuje zákaz vývozu živých hospodářských zvířat z ČR do Turecka i dalších zemí mimo EU a současně zlepšení podmínek pro převážená zvířata po ČR a do zemí EU.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k zákazu přepravy živých zvířat
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o ukončení utrpení zvířat v souvislosti s obchodem s hospodářskými zvířaty a jejich transporty. Účelem je budovat povědomí a demonstrovat odpor proti krutému obchodu se zvířaty a jejich přepravě na dlouhé vzdálenosti.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se každoročně připojuje k Mezinárodnímu dni „Stop přepravě zvířat“, který byl vyhlášen po Světovém dni „Zvířata nejsou zboží k přepravě“, který se konal u příležitosti dvacetiletého výročí největšího neštěstí při přepravě zvířat, kdy zahynulo 67 488 ovcí při požáru lodi v Indickém oceánu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT v souladu se svým programem podporuje všechny akce ochránců zvířat na tento den připravené. Těmi jsou např. podpisové akce nové petice požadující zákaz vývozu hospodářských zvířat z ČR do Turecka a dalších zemí mimo EU. Podpisy se sbírají na obraze namalovaném na památku českého býčka, který zemřel vyčerpáním v kamionu na hranicích s Tureckem před zraky ochránců zvířat dokumentujících jeho přepravu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT připomíná utrpení milionů zvířat na celém světě převážených často v nevyhovujících a krutých podmínkách. Obchod se živými zvířaty je drastický zejména z důvodu přepravy na dlouhé vzdálenosti bez zajištění dostatečného množství krmiva, vody a odpočinku. Není výjimkou, že se přepravují i zvířata nemocná, zraněná, příliš mladá či vysokobřezí. Transportní vozidla bývají přeplněná a špatně vybavená. Zvířata natlačená v přeplněných vozech trpí dlouhé hodiny i dny žízní, hladem, přehřátím, vyčerpáním, zraněními a šířícími se nemocemi. Ušetřena nejsou ani mláďata.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT upozorňuje, že mnoho zvířat se též vyváží ze zemí s právní ochranou, například z ČR, do zemí bez právní ochrany, například do Turecka, kde se s nimi zachází velmi hrubě a trpí při brutální porážce. Přitom je veterinárně zjištěno, že každá přeprava zvířat nad osm hodin je vyčerpávající a čím se čas prodlužuje, tím větší je utrpení zvířat zvlášť v horkém počasí. Chovatelé zvířat, přepravci i úředníci to vědí. Přesto tento krutý obchod běží dál. Nejhorší jsou transporty smrti mimo země EU, ve kterých zvířata po strastiplné cestě, pokud ji vůbec přežijí, čeká brutální porážka bez omráčení.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o zastavení tohoto nesmírného a zbytečného utrpení zvířat při přepravě.

ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

NEPŘIHLÍŽEJME UTRPENÍ, ZVÍŘE NENÍ VĚC!
MLUVÍME ZA TY, KTEŘÍ SAMI NEMOHOU.
DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT - OCHRANA ZVÍŘAT A JEJICH PRÁV

V Domažlicích 22. 4. 2020

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…