DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Žádáme zrušení Taxisova příkopu

26.11.2020 6:39

Petice DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT za zrušení Taxisova příkopu pro závody koní na Velké pardubické a zmírnění dalších nebezpečných překážek

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Žádáme zrušení Taxisova příkopu
Foto: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Popisek: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

My, níže podepsaní žádáme kompetentní orgány veřejné moci a další právnické i fyzické osoby, které s tímto případem mají cokoliv společného, popř. mají možnost spolurozhodování či ovlivňování fungování Velké pardubické, aby urychleně reagovaly na úmrtí koně Sottoventa při posledním závodu a přijaly opatření, jimiž obdobným událostem v budoucnu zamezí.

Připomínáme, že se jedná již o 26. oběť obávané překážky a že za historii závodů přišlo o život více jak padesát koní.

Poukazujeme na nebezpečnost překážky tzv. Taxisova příkopu, na kterém dochází ke zranění a úmrtí zvířat opakovaně. Z tohoto důvodu považujeme za nutné tuto překážku ze závodu vypustit, tzn. ji zrušit.

Dále uvádíme, že podle našeho názoru jsou nebezpečné i ostatní překážky, a proto dáváme na zvážení jejich odstranění či alespoň zmírnění. Jedná se např. o vodní překážky, na kterých též dochází ke zranění či úmrtí koní.

Upozorňujeme, že nebude-li na naši výzvu včas a řádně reagováno, hodláme využít všech zákonných možností, případně se obrátit na mezinárodní organizace zabývajících se ochranou zvířat.

Za měsíc podepsalo petici již více jak 6 tisíc občanů, kterým není též lhostejné zbytečné mrzačení a umírání koní na „smrtící pasti“ zvané Taxisův příkop.

V dřívější anketě na známém webovém portálu se vyjádřila jasná většina pro zrušení Taxisova příkopu. Na otázku „Měl by se zrušit Taxisův příkop“ hlasovalo 61% občanů pro odpověď „Ano – je zbytečné, aby na něm umírali koně“, 5% občanů pak pro odpověď „Zrušit by se měla celá Velká pardubická“. Pouze třetina hlasujících by byla pro zachování Taxisova příkopu. Ankety se zúčastnilo 7 551 občanů.

ŘV DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.