David (SPD): Vláda má skutečně dobře nastudované postupy různých totalitních režimů

29.01.2023 17:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

David (SPD): Vláda má skutečně dobře nastudované postupy různých totalitních režimů
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

V den voleb vzkaz opozičním voličům: „Zavřete huby nebo obnovíme lágry“!

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se jako profesor politologie specializoval na zkoumání diktatur. Jeden z bývalých vysokých důstojníků Bezpečnostní informačních služby, který se během své služby zabýval sledováním neonacistické podzemní scény, mi vyprávěl, jak byl opakovaně s prof. Fialou na univerzitě konzultovat šifrované vyjadřování neonacistů. Když jsem s tímto bývalým zpravodajským důstojníkem nedávno mluvil, říkal mi, že univerzitní pracovna dnešního premiéra, do níž na konzultace docházel, mu tehdy vždy připomínala něco jako „muzeum NSDAP“.

Nacisté se ještě o trochu více než všechny ostatní totalitní režimy vyžívali v zastrašování obyvatelstva s potenciálně „závadovými názory“. Stejně jako všechny diktatury stoupenci Adolfa Hitlera své otevřené odpůrce napřed zastrašovali, pak zavírali a nakonec vraždili v plynových komorách. Jako všichni psychopati se nacisté vyžívali v symbolech.

Parta kolem Petra Fialy dnes veřejně předvedla, že má skutečně dobře nastudované postupy různých totalitních režimů. A že je se s nacistickým smyslem pro symboliku postupně zavádí do praxe.
Takto si vysvětluji dnešní zprávu, kterou v 9:40 ráno zveřejnily Novinky, že policejní orgán 13. 1. 2023 obvinil učitelku Martinu Bednářovou z trestného činu „popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy“. Toho se podle policejního vyšetřovatele měla dopustit tím, že před téměř rokem v hodině češtiny s žáky na jejich dotazy o válce na Ukrajině diskutovala jinak, než si přeje vláda Petra Fialy, zřizovatel školy, jímž je městská část Praha 6, v níž tehdy starostoval syn šéfa dnešního prezidentského kandidáta Petra Koláře Ondřej Kolář.

Učitelka se studenty hovořila o tom, že od roku  2014 na Donbase ukrajinské neonacistické paramilitární organizace jako Azov, jehož příslušníci zhusta na uniformách nosí hákové kříže a symboly SS, vraždili civilisty ruské národnosti. Mluvila o tom, že ukrajinští neonacisté v Oděse v budově odborů v roce 2014 upálili mnoho neozbrojených civilistů.

Genocida je jeden z nejhorších mezinárodním právem kodifikovaných zločinů proti lidskosti. Jeho podstatou je vyvraždění příslušníků určitého etnika nebo náboženské skupiny právě kvůli jejich národnosti nebo vyznání. Do definice tohoto zločinu patří i vytvoření podmínek, které mají vést k zániku perzekuované skupiny nebo jejímu drastickému početnímu omezení.

„Potřebujeme to území, ale nechceme ty lidi“, řekl v roce 2015 z tribuny veřejně poradce ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, před zahájením tzv. „protiteroristické operace“.  Jeho šéf směrem k ruskému obyvatelstvu na Dombasu na kamery řekl: „Vaše děti budou sedět ve sklepích, zatím co se naše budou učit“. Poté poslal na Donbas vraždit rusky mluvící obyvatele nejen neonacistické prapory jako Azov, ale i pravidelnou ukrajinskou armádu. A jejich příslušníci pak 8 let pravidelně z děl, tanků a raketometů stříleli na civilisty v Doněcku a dalších městech a vesnicích východní Ukrajiny. Podle definic mezinárodního práva jde o válečné zločiny, při nichž ukrajinská strana zavraždila v letech 2014 až 2022 více než 14 tisíc lidí.

Podle zřejmě pečlivě vybraného vyšetřovatele je trestným činem „popírání genocidy“ upozorňování na válečné zločiny a zločiny proti lidskosti, které jasně naplňují znaky genocidy. Naše země už po uši vězí v době, kdy „válka je mír, lež je pravdou a nenávist je láskou“, jak v době těsně po 2. světové válce napsal v románu 1984 známý odpůrce válek i diktatur, autor známý pod pseudonymem George Orwell. Ve svém románu upozorňoval i na rizika přepisování historie. Přesně jak to vidíme u Fialové  vlády i jejím ministrem vnitra zřejmě pečlivě vybraným policistou. Podle nich válka na Ukrajině začala 24. 2. 2022. Předchozích 8 let podle  nich na Ukrajině k žádné občanské válce a vraždění civilistů nedocházelo. Historie podle nich začala až v únoru 2022. Z doby před ním si nic nemáme pamatovat. 

Je to právě současná vláda a její propaganda, kdo se soustavně dopouští popírání genocidy.

Zveřejnění informace o trestním stíhání bývalé učitelky Martiny Bednářové několik hodin před otevřením volebních místností pro doposud nerozhodnuté druhé kolo prezidentské volby je drsným vzkazem vlády a na ně napojených médií opozičním voličům. Lze jej přeložit zjednodušeně asi takto: „Koukejte zavřít huby, nebo pro vás obnovíme lágry“. Takto zastrašoval v Německu potenciální oponenty Hitlerův ministr propagandy Josef Goebbels, nebo v 50. letech minulého století maňásci Stalinových vojenských a bezpečnostních poradců, kteří se eufemisticky označovali jako vláda Československé republiky. Jejich obětí se kromě jiných stala i Milada Horáková, kterou nakonec ve zinscenovaném procesu odsoudili k smrti a popravili.

Cesta k oprátce pro Miladu Horákovou několik let před tím začínala „drobnou šikanou“ lidových soudů při tehdejších národních výborech, které lidem s nepohodlnými názory ukládali pokuty nebo trest vystěhování  z obce či okresu. Tehdy se mnozí nechali zastrašit. Co přišlo pak už dnes lze najít i v učebnicích dějepisu.

Dnes a zítra máme všichni možná poslední možnost se ve volbách postavit tomuto zlu. Jděte prosím a hlasujte proti Petru Pavlovi, který nám byl kdesi za Atlantikem „předurčen“ jako nejvyšší představitel tohoto režimu, který už opět soudí a zavírá občany za veřejné vyslovení názoru. I jménem nespravedlivě postihované učitelky Martiny Bednářové Vás prosím, jděte v volbám a svým hlasováním se postavte tomuto odpornému zlu.

V pohádce Hrátky s čertem hlavní hrdina při střetu s čerty a ďáblem řekl: „To je ten váš veškerej kumšt, strašit slušný lidi, udělat v nich malou dušičku a tu jim pak sebrat“. A přesně to si nesmíme nechat líbit. Postavme se čertům v nažehlených uniformách. Zachraňme si duše a svobodu, dokud ještě můžeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…