Davis (Zelení): Lepší pozdě nežli později, změnu klimatu musíme aktivně řešit

01.12.2023 23:08 | Ze sítí

Informace na veřejném facebookovém profilu strany ke konferenci OSN o klimatu

Davis (Zelení): Lepší pozdě nežli později, změnu klimatu musíme aktivně řešit
Foto: Strana zelených
Popisek: Magdalena Davis na zahájení předvolební kampaně v Brně

Spolupředsedkyně Zelených Magdalena Davis dorazila na COP28, dvacátou osmou konferenci OSN o klimatu. Jako Vedoucí klimatických programů organizace Člověk v tísni tu má jasnou roli. Schválně si přečtěte proč.

Je tak trochu na hlavu postavené, že se letošní COP odehrává v Dubaji. Spojené Arabské Emiráty jsou 7. nejvýznamnějším producentem ropy. A právě proto je tak zásadní se i přes všechny výhrady vůči pořadateli klimatické konference zúčastnit. Na konferenci je registrovaných více než 600 (!) lobbistů fosilního průmyslu.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí

Mimochodem o čtvrtinu více než na loňském COP27 v Egyptě. Jejich hlavním úkolem bude naředit opatření na ochranu klimatu tak, aby ochránili zájmy plynoucí ze spalování fosilních paliv. A úkolem ostatních účastníků proto bude, aby se tak nestalo.

Kromě mezinárodního rozměru konference nás pochopitelně zajímá i postoj Česka. Sám premiér je členem jedné z nejvíce klima-skeptických politických stran v Česku. Budeme sledovat, zda premiér Fiala zareaguje na výzvu neziskových organizací, aby oznámil zdvojnásobení příspěvku na ochranu klimatu za Českou republiku.

„Dopady klimatické změny na životy Čechů a Češek jsou dnes již hmatatelné, a nemluvím jen o suchu nebo nepředvídatelném počasí, ale i o narůstajícím riziku globální migrace ze zemí, ve kterých klimatická změna ničí lidem živobytí. Současná vláda ale prostě neumí (nebo nechce) vysvětlovat lidem, proč je pro ně téma ochrany klimatu důležité a jak lze jeho současné výzvy přetvořit do příležitostí pro celou společnost,“ dodává Magdalena Davis.

Lepší pozdě nežli později. Změnu klimatu musíme aktivně řešit. Je absurdní, že se stále mnohdy diskutuje o tom, zda se nás klimatická změna vůbec týká a jak je toto téma vážné. A je do nebe volající, jak málo se jí česká politická scéna věnuje. Asi nemusíme připomínat, že pro nás je to priorita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Migrace, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSidneyfoster , 02.12.2023 3:36:56
není klimatická ale ekonomická. Jinak by se Afričané necpali do Švédska. A když jim dáte prachy, tak půjdou i na Špicberky.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu