Decroix (ODS): Žádný soud zde nerozhodne nic

26.05.2021 11:30

Komentář na facebookovém profilu ke skandálnímu chování Dominika Feriho.

Decroix (ODS): Žádný soud zde nerozhodne nic
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Kde je pravda?  Každý má názor! Všichni jiný a nakonec však všichni stejný: Rozhodne soud. Soud. Soud. Soud.

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí

Nevím, jak to bylo. Výjimečně mohu stát uprostřed (jako advokatka si to normálně dovolit nemohu). Žádný soud zde nerozhodne nic! Nic, co by mělo hodnotu spravedlnosti. Upřímně? Já být na místě těch žen, (ať už to bylo jakkoliv!), nikdy bych nešla do sporu s někým, kdo zná všechny právníky a je celebrita. Nikdy bych nechtěla něco tak intimního tahat do novin. Nechtěla bych, aby to vědělo okolí. Bála bych se. Ne. Umřela bych strachy. (Neříkám, že je to správně! Rozhodně ne!)

To, že ty ženy mohou odmítnout vypovídat, Ferimu nepomůže i pomůže. Nebude se moci očistit, stín zůstane, nebo bude moci také tvrdit - oprávněně či ne - že se nic nestalo. Obojí je hrozný.

Co chci říct? Že některý kauzy nemají správný konec černý na bílým. Že je spravedlnost formální, morální a politická. Každá je o něčem jiným. A rozsudek není všespásný. Soudní řízení může ubližovat i minout spravedlnost.

Trest už byl přijat. Mělo by přijít odpuštění. Vzájemné. Soudit - tu či tu stranu - umí dnes každý, kdo najde enter na klávesnici, ale hoď kamenem...  Očišťující efekt by mělo mít další chování a práce, ne kulatý razítko.

Pokud by tahle kauza skončila veřejnou diskuzí o tématu - o práci s obětmi, ale i falešnými obviněními, o složitosti jít ven s choulostivým tématem, ale také veřejném lynči a politické morálce, za mě by to bylo víc než hodně potřebné a přínosné. Mimochodem justice fakt neumí tyhle případy řešit citlivě - o tom se bavme, na tom pracujme! Ne, ve vztahu k téhle kauze, ale všem ostatním.

Řešila jsem podobný případ z obou stran - za falešně obviněného, kterému to málem zničilo manželství i za skutečnou oběť, které to zničilo kus života. Obojí je lidsky strašný! 
Tedy všem zúčastněným přeji mnoho sil a odvahy stát čelem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.