Derner (KDU-ČSL): Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka

21.02.2019 17:56

Počtvrté v historii Královéhradeckého kraje zavlaje na oficiálním stožáru na nádvoří krajského úřadu tibetská vlajka.

Derner (KDU-ČSL): Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka
Foto: derner.cz
Popisek: Vladimír Derner

Vedení krajské samosprávy rozhodlo o opětovném připojení se k symbolické vzpomínce na protičínské povstání v Tibetu v roce 1959. Oficiální vyvěšení tibetské vlajky se uskuteční 8. března od 10 hodin.

„K celosvětové kampani Vlajka pro Tibet jsme se vrátili v roce 2016. Symbolicky tak vyjadřujeme solidaritu s lidmi, kteří nežijí ve svobodné společnosti. Vyvěšením tibetské vlajky 10. března se hlásíme k demokratickým hodnotám, které je nezbytné neustále bránit a připomínat,“ řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner, který je iniciátorem této kampaně.

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Akce připomíná 80 tisíc obětí potlačeného povstání v tibetském správním centru Lhase v roce 1959. Kořeny povstání sahají do počátku 50. let, kdy armáda komunistické Číny vnikla na tibetské území a zabrala jej. Česká republika se ke světové akci na podporu Tibetu aktivně připojila poprvé v roce 1996,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.