Dienstbier (ČSSD): Vedení v čele s Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě způsobilo krach

10.10.2021 14:43 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny

Dienstbier (ČSSD): Vedení v čele s Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě způsobilo krach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Je smutné, že v Poslanecké sněmovně nebude zastoupena demokratická levice. Není to bohužel nijak překvapivé. Vedení ČSSD v čele s Janem Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě za každou cenu postupně zlikvidovalo zastoupení v Evropském parlamentu, vymazalo senátorský klub, zdecimovalo zastoupení v krajských zastupitelstvech a nakonec i ukončilo účast sociální demokracie ve sněmovně. K výsledku přispěl i nesmyslný konzervativní a národovecký obrat ČSSD a oživování zdiskreditovaných postav nedávné stranické historie.

Obnovit důvěru v dalších letech bude pěkná fuška. Bude nutné vytvořit co nejširší progresivní demokratickou koalici od středu do leva včetně spolupráce s lidmi z neziskového sektoru, kteří reprezentují nosná témata moderní levice. Prostor ke střetu o důstojné životní podmínky pro každého, ať už patří k jakékoliv společenské skupině, většině, menšině, bude vzhledem k rodící se pravicové vládě bohužel až příliš velký. Začít je třeba hned.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace