Dolejš (ČSSD): Návrh EU na povinné migrační kvóty je nepřijatelný

10.05.2016 8:32

Nový plán Evropské komise stanovuje, že stát, který přidělené uprchlíky odmítne přijmout, zaplatí za každého nepřijatého uprchlíka "pokutu" či "výkupné" 250 tis. euro, což je více než šest a půl milionů korun!

Dolejš (ČSSD): Návrh EU na povinné migrační kvóty je nepřijatelný
Foto: Archiv poslance
Popisek: Richard Dolejš

Podobné návrhy na systém povinných kvót a finančních plateb za nepřijetí nařízeného počtu migrantů na půdu suverénních států považuji za nepřijatelné a absurdní. Evropští byrokraté svými kroky pouze potvrzují fakt, že EU se v souvislosti s nelegální migrační invazí ocitá v krizi a stále více projevuje svoji politickou impotenci a neschopnost. Elity EU jsou odtrženy od reality a od velké části evropských občanů. Proč lídři EU nepožadují přerozdělení migrantů také po USA, které nesou spoluzodpovědnost za destabilizaci arabského světa? Povinné kvóty tuto krizi nevyřeší, pouze prohloubí problém a vytvoří další napětí.

Nelegální migrační vlně se mělo aktivně čelit od prvopočátku. Zejména důslednou ochranou vnější hranice Schengenu a přerušením pašeráckých tras, ale především řešením neutěšené bezpečnostní a sociální situace v problémových částech Středního a Blízkého východu. To je klíč ke zvládnutí krize. Povinné kvóty, naprosto odtržené od reality, nic neřeší a nevyřeší! Bez spolupráce EU s USA, Ruskem a bohatými arabskými státy nelze stabilizace této části světa dosáhnout. Místo toho však někteří lídři zemí EU otevřeli stavidla pro nelegální migranty a nyní se diví, jaké bezpečnostní a sociální problémy tento stav způsobil. Ti, co nelegálním migrantům nesmyslně otevřeli náruč své země, zjistili, že problém jim přerůstá přes hlavu a nyní jej chtějí přesunout na jiné státy.

Hrozí rozklížení Evropské Unie

Na státy, které problém nezpůsobily. Přitom na bezpečnostní, sociální, kulturní a ekonomická rizika, související s masovou nelegální ekonomickou migrační vlnou řada kompetentních autorit a představitelů států EU, včetně naší vlády, upozorňuje dlouhodobě.

Pokud EU nezačne konečně urychleně nelegální migraci efektivně čelit a řešit její příčiny, tak hrozí rozklížení Evropské Unie. To však není v zájmu České republiky. Pro nás je prioritou ochrana vnější hranice Unie, boj s pašeráckými gangy a stabilizace arabského světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.