Dolínek (ČSSD): Nedělejme to paušálně buď jedním nebo druhým směrem. Je potřeba to vážit

23.04.2021 14:06

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny dne 23. 4. 2021 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Dolínek (ČSSD): Nedělejme to paušálně buď jedním nebo druhým směrem. Je potřeba to vážit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Děkuji. Jak se tady jakoby používají pojmy demagogie a tak, tak bych chtěl jenom ubezpečit vaším prostřednictvím paní kolegyni z Pirátů, že já rozhodně nejsem proti dětským skupinám. Já jsem na začátku vystoupil s něčím trošičku jiným. A chci to tady říct, aby zase nevznikly skupinové e-maily, aby mi někdo nepsal, že tady útočím na dětské skupiny.

Já jsem vystoupil s technickými parametry a na tom si malinko trvám. Jsem poslanec za Prahu. Osobně žiji na Praze 6. Znám řadu dětských skupin na Praze 6. Využíval jsem služby dětských skupin, budu je využívat beze sporu ještě tuším tak rok a půl, dva roky, než uspějeme v mateřské školce, kde jsme nad míru spokojeni. Myslím, že pan učitel David je něco skvělého, úkaz v mateřském školství, neuvěřitelný člověk. A děkuji za něj, že ho máme, když se našemu dítěti tam náhodou podaří dostat.

Ale na druhou stranu znám řadu skupin nejenom působících v Praze, ale různě, které opravdu braly takřka jakýkoli nájem, nebo jakékoli prostory v uvozovkách, aby se tam o ty děti staraly. Pak se to snažili naroubovat zevnitř samozřejmě, aby vypadaly ty prostory hezky, co nejvíc přátelsky pro děti.

Ale já jsem směřoval tedy k těm technickým normám. Pojďme se starat o to, že když už někdo s tou skupinou přichází, aby to opravdu nebylo v těch..., teď už to není, ale takové ty přízemní a podobně. Takže na to jsem prosím upozorňoval.

Já se nemohu zcela ztotožnit s tím vším, co v tom zákoně je. Dneska už se hlasovat zjevně nebude, protože tam kolegové zařadili jiný bod, takže dneska nemůžeme hlasovat. Ale budu si bedlivě ještě pročítat ty pozměňovací návrhy, protože samozřejmě nechci zahodit úsilí stovky lidí, kteří to dělají rádi a dobrovolně v dobré víře. Ale prosím, nedělejme to paušálně buď jedním nebo druhým směrem. Je potřeba to vážit. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině