Dolínek (ČSSD): ODS Praha 9 - po nás potopa

24.07.2014 21:20

Občanská demokratická strana, jež se v Praze připravuje na volební výprask, před volbami na úrovni městských částí narychlo organizuje celou řadu pochybných projektů.

Dolínek (ČSSD): ODS Praha 9 - po nás potopa
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Posledním takovým příkladem je otázka budoucnosti Domova mládeže a školní jídelny v Lovosické ulici v Praze 9. Současné vedení tamější radnice údajně plánuje objekt po převedení pozemků z vlastnictví hlavního města vystěhovat a lukrativní pozemek prodat do soukromých rukou. S tím však sociální demokraté zásadně nesouhlasí.

K tématu se jako první vyjádřil současný předseda kontrolního výboru na pražském magistrátu Petr Dolínek (ČSSD). „Předvolební snahy občanských demokratů o urychlené schvalování kontroverzních projektů již tradičně připomínají porcování medvěda, tento rok to však v kontextu očekávaného hubeného volebního výsledku vypadá spíše na realizaci rčení po nás potopa,“ vysvětluje.

 Z pozice předsedy pražských „kontrolorů“ má totiž Dolínek o celé věci detailní přehled. „Otázka budoucnosti Domova mládeže a školní jídelny v Lovosické ulici se řeší již několik let a po celou dobu ji sleduji. Hlavní roli v celém příběhu hraje akciová společnost ODIN Investment, která dlouhodobě usiluje o převzetí pozemků nacházejících se pod objektem domova, které nyní drží ve spoluvlastnickém podílu spolu s hlavním městem.“ Důvod celé snahy je zcela zjevný. Společnost totiž hodlá v blízkosti stanice metra Střížkov vystavět polyfunkční dům „Lovosická“.

 Případné zrušení a vypořádání spoluvlastnických podílů, které společnost ODIN Investment prosazuje, spočívá ve vzájemném vyrovnání mezi hlavním městem a touto soukromou společností a v následném převedení pozemků pod objektem domova na Městskou část Praha 9. To s sebou kromě negativních jevů, které budou provázet výstavbu v přímém sousedství domova mládeže, nese i nebezpečí, že devátá městská část celý objekt výhledově vystěhuje, domov přesune do méně vhodných prostor a úplatně převede všechny pozemky na developerskou společnost. „O této variantě, která je noční můrou celé řady obyvatel a neziskových organizací působících v oblasti Prahy 9, se dnes hovoří jako o velmi reálné možnosti dalšího vývoje,“ uvádí Dolínek.

 „Je pro nás absolutně nepřijatelné, aby se domov mládeže v Lovosické ulici stal obětí podivné snahy současného vedení radnice domluvit se s developerskou společností a poskytnout ji pozemky, dnes sloužící veřejnému zájmu,“ doplňuje Dolínek. Sociální demokraté proto požadují, aby všechny pozemky nacházející se pod Domovem mládeže a školní jídelnou v Lovosické ulici zůstaly ve vlastnictví hlavního města Prahy a nebyly vzhledem k podezření o úmyslech radnice Prahy 9 převáděny do vlastnictví této městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu