Dolínek (ČSSD): Rada hl. m. Prahy rozhodnutí navýšit příspěvek městským částem ignoruje

26.09.2014 4:33

Pražská ČSSD nesouhlasí s nezvýšením plateb pro městské části.

Dolínek (ČSSD): Rada hl. m. Prahy rozhodnutí navýšit příspěvek městským částem ignoruje
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Rada hlavního města Prahy složená z politiků TOP 09 dnes odmítla respektovat usnesení Zastupitelstva ze dne 11. září, aby magistrát zvýšil platby městským částem o 100 Kč za jednoho obyvatele. Zvýšení částky ze současných 2.400 Kč na 2.500 Kč na návrh zastupitelského klubu ČSSD odhlasovalo Zastupitelstvo hlavního města Prahy napříč politickým spektrem. Sociální demokracie takovéto přezírání Zastupitelstva hlavního města Prahy a celého problému financování městských částí považuje za naprosto nepřijatelné.

Klub zastupitelů ČSSD navrhl na zářijovém zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy zvýšení platby městským částem s ohledem na roli a úkoly, které městské části ze svých rozpočtů musí plnit. Mělo tak dojít ke spravedlivějšímu přerozdělování peněz, které Praha dostává od státu a dále poskytuje městským částem na provoz například mateřských a základních škol a dalších zařízení.

Rada hlavního města Prahy však na svém včerejším zasedání toto rozhodnutí zastupitelstva ignorovala a předložila návrh rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2015 s původním příspěvkem 2.400 Kč místo částky 2.500 Kč. V praxi to znamená, že rozhodnutí o posílení rozpočtů městských částí bude muset udělat nová rada po říjnových volbách.

„ČSSD si je vědoma rozsahu činností, které musí městské části vykonávat a ze svých rozpočtů financovat. V tomto úsilí se je také snažíme maximálně podporovat. Proto jsme také chtěli nastavit spravedlivější rozdělení prostředků, které by městským částem pomohlo nadále zajišťovat kvalitní veřejné služby pro své občany. Rada však rozhodnutí navýšit příspěvek městským částem naprosto ignorovala. Nemůžeme se však divit, když TOP 09 ještě před rokem uvažovala, že většinu městských částí zruší,“ vyjádřil se kandidát do Zastupitelstva hlavního města Prahy za ČSSD Petr Dolínek.

relatedarticles title="Psali jsme:" tag="komunální volby" count="5" /}

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce