Dolínek (ČSSD): Spekulovat na zlevnění ročního kuponu se nevyplatí

13.12.2014 6:30

Vzhledem k plánu nového vedení hlavního města Prahy zlevnit roční předplatné jízdné na MHD se množí dotazy a spekulace občanů, zda se vyplatí s nákupem kuponu počkat a v mezidobí využít například měsíčních či čtvrtletních jízdenek. Náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) občanům doporučuje, aby zatím se slevou nespekulovali a, pokud jim stávající kupon končí souběžně s koncem roku, koupili si standardní roční jízdenku.

Dolínek (ČSSD): Spekulovat na zlevnění ročního kuponu se nevyplatí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Na zlevnění pracujeme, ale tak rychle, aby její cena klesla hned počátkem příštího roku, to nebude. Právě oslovujeme naše vídeňské kolegy, kteří v roce 2012 udělali stejný krok a budeme s nimi detailně diskutovat a analyzovat všechny dopady a doprovodné kroky, které je třeba v této souvislosti udělat. Chceme načerpat z jejich zkušeností co nejvíce, abychom se vyvarovali zbrklého zlevnění bez domyšlených návazností,“ uvedl Dolínek.

Podle plánu by cena ročního kuponu měla klesnout o 1 100 korun přibližně od poloviny roku 2015 a z toho také vyplývá, že pokud končí platnost vašeho ročního kupon již koncem tohoto roku, je výhodnější si roční kupon koupit ještě za původní cenu. Současná cena čtvrtletního kuponu je 1 480 Kč, pětiměsíčního 2 450 Kč a ročního 4 750 Kč. To znamená, že čtyři čtvrtletní nebo dva pětiměsíční + dva měsíční kupony jsou výrazně dražší, než jeden celoroční.

„Pokud vše půjde, jak má, a zlevníme roční kupon zhruba od poloviny roku 2015, bude pro všechny, kterým končí roční tramvajenka na přelomu roku, výhodnější pořídit si ji za současných 4 750 korun. Bude to stále levnější než například kombinovat současné čtvrtletí a pak roční zlevněný,“ řekl Petr Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce