Dostál (Stačilo!): No pane premiére, podpora už jen 15 %?

15.12.2023 13:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důvěře vládě.

Dostál (Stačilo!): No pane premiére, podpora už jen 15 %?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Dostál

Náš mezinárodní šampión Petr Fiala "dělá, co je třeba", aby se udržel v čele závodu o nejhoršího premiéra na světě. Podpora už jen 15 %. Zářnému neúspěchu zdatně sekunduje domácí tým. Dle CVVM už vládě důvěřuje jen 17 % lidí, poslancům jen 18 %.

"Rozhodně důvěřují" jen 2 % resp. 1 %, což je na úrovni statistické chyby.

Vládní trend "sešup" je hezky vidět na historickém srovnání. Horší důvěru neměla ani vláda Andreje Babiše v nejzmatenějším období C19-nouzáků za Blatného. Fialu historicky trumfuje jen jeho kolega z ODS Nečas, z dob největší krize a zlodějny, ale už ne o mnoho.

Volný pád vykazuje i prezident, kterému při nástupu důvěřovalo 58 % a nedůvěřovalo 36 % lidí; po necelém roce už mu důvěřuje jen 52 % a nedůvěřuje 46 % a tvar křivky grafu připomíná útok střemhlavého bombardéru - skoro kolmo dolů. Kdyby byl generál Pavel poručíkem Dubem ze Švejka, mohl by říct: "Vy mě ještě neznáte, ale až mě poznáte".

A to ještě 5K-vláda ani sněmovní 108 neřekly poslední slovo. Skrz zvýšení DPH se zdraží všechno možné od léků až po pivo, motoristům také zdraží dálniční známka. Válek nám chystá zdravotnické nadstandardy a při tom rozebere poslední rezervy zdravotních pojišťoven (brzy poreferuji, návrh zákona už je "v procesu" a kvalita je typicky Válkovská...).

Alarmující je, že vládě už "rozhodně nedůvěřuje" 44 % lidí. Tedy skoro polovina národa je na vládu naštvaná silně, ne jen tak obyčejně, jako na každou vládu. Jsme naštěstí holubičí povahy, v takové Francii by už lítaly dlažební kostky. Ale takhle to dál nejde. Pojďme v eurovolbách říci Stačilo! A pak to zopakovat v krajských, senátních a sněmovních volbách.

Ostatně, když se zadaří v těch prvních, kmotři z ODS se začnou bát o koryta na krajích. A možná sestřelí Fialu sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala- já sám sebe mám rád, a to mi stačí, a protože dělám politku pro USA a EU tak ti mne podrží, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 15.12.2023 13:22:44

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…