Dostálová (ANO): Dočká se Česko stavebního zákona pro 21. století?

17.03.2023 10:57 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k panelové diskusi o stavebním zákonu

Dostálová (ANO): Dočká se Česko stavebního zákona pro 21. století?
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Klára Dostálová (ANO)

Dočká se Česko stavebního zákona pro 21. století? Zásadní otázka nejen tohoto roku. No… já bych řekla, že už ho máme. Jen mu současná vláda nedala šanci. Na stavebním zákonu jsem pracovala na MMR se svými kolegy několik let. V roce 2021 jsme ho dotáhli do konce. Jen tak pro zajímavost - vyhrál soutěž Zákon roku. Jenže z čistě politických důvodů ho vláda Petra Fialy „zařízla“.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Na stole je teď novela tohoto zákona, kterou odborná veřejnost podrobila tvrdé kritice a kterou se snažíme v Poslanecké sněmovně upravit tak, abychom se posunuli dál. Trvám na tom, že lepší než náš zákon nebude. Bude to tzv. umění možného, které dovolí volební výsledek.

Pozitivní je, že se zdá, že v tomto případě bude vláda s námi jako s opozicí spolupracovat, a já chci rozhodně přispět k tomu, aby se stavební prostředí v Česku posunulo z pater rozvojových zemí alespoň zpět do Evropy.

Nedávno jsem se zúčastnila panelové diskuse o stavebním zákonu, kterou pořádal Svaz podnikatelů ve stavebnictví a ČTK. Klíčová otázka provázející celou diskusi byla relativně jednoduchá: „Jak zjednodušit byrokratický proces pro všechny, kteří v Česku něco postavit nebo opravit.“ Mrkněte na moje highlighty z diskuse ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…