Dostálová (ANO): My jsme doposud žádné texty neviděli

09.02.2023 12:45

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 9. února 2023 – reakce na odpověď ministra pro místní rozvoj Bartoše k interpelaci novely stavebního zákona

Dostálová (ANO): My jsme doposud žádné texty neviděli
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Klára Dostálová (ANO)

Děkuji moc za slovo, paní místopředsedkyně.

No on vlastně se zeptal na to samé, můj ctěný kolega Martin Kolovratník. Protože já taky jsem vlastně běžela z kanceláře, protože jsem samozřejmě vnímala tady věty pana ministra, že skutečně není možné nám to dát až na stůl výboru. My jsme byli i dohodnutí. A já bych chtěla moc poděkovat za tu dohodu, že se na stavebním zákoně pracuje - koalice s opozicí. Myslím si, že to je opravdu nastaveno dobře a že bychom mohli skutečně dojít k velmi dobrému závěru tak, aby stavební zákon prošel v Poslanecké sněmovně daleko lehčeji.

Nechci úplně říkat jako nůž máslem, ale prostě samozřejmě daleko přívětivěji, ale o tom se tedy musí jednat. A my jsme doposud žádné texty, na čemž jsme se domluvili, to znamená na některých úpravách, na kterých by byla shoda napříč politickým spektrem, tak jsme neviděli. A na výboru to je úplně jako nemožné, protože výbor by musel přerušit tu lhůtu, aby se k tomu vůbec mohl vyjádřit.

A vzhledem k tomu, že jsme si v uvozovkách plácli na to, že jsou tam nějaké termíny, které chceme všichni dodržet a my vám fakt chceme pomoci, tak toto není možné. Tak jenom, prosím, svolejme tu schůzku co nejdříve. Ukažte nám ty texty, abychom do toho se mohli podívat a případně ještě některé věci doladit.

Děkuju moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce