Drápalová (Zelení): Odvahu studentů, kteří se nebáli vystoupit proti režimu, bychom měli následovat

16.11.2015 20:01

Členové Strany zelených si připomenou historické události 17. listopadu na akci Tahle země patří všem - Refugees welcome. Akce začne ve 13:00 na náměstí Míru v Praze. I přes sérii tragických útoků radikálů zelení věří, že nenávist není řešením a svoboda je hodnota, kterou by všichni obyvatelé České republiky měli hájit.

Drápalová (Zelení): Odvahu studentů, kteří se nebáli vystoupit proti režimu, bychom měli následovat
Foto: zeleni.cz
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Zelení odsuzují teroristické útoky v Paříži a zároveň oceňují, že se Pařížané ani obyvatelé Francie nenechali pátečními útoky zlomit a projevili velkou hrdost, solidaritu a lidskost.

“Hodnoty, za které protestovali studenti v roce 1939 i 1989, si nemůžeme nechat vzít. Boj za svobodu a demokracii je stále aktuální, když se mezi tuzemskými politiky najdou tací, kteří volají po uzavírání hranic, stavění nových plotů či omezení svobody lidí s jiným názorem, vírou či národností. Odvahu studentů, kteří se nebáli vystoupit proti nacistickému a komunistickému režimu, bychom měli následovat a postavit se zlu a nenávisti i dnes,” říká předsedkyně Strany zelených Jana Drápalová.

Na úterní akci vystoupí také člen předsednictva zelených Michal Berg, který stál u zrodu platformy pomocuprchlikum.cz a stále je aktivní při pomoci lidem na útěku před násilím a válkou. „Považuji za nepřijatelné, aby mezi těmi, kteří podporují nenávistné nálady, byla i hlava České republiky. Tím, že prezident Zeman půjde uctít památku 17. listopadu na Albertov v době, kdy se na stejném místě bude konat demonstrace Bloku proti islámu, dává jasně najevo, že se chce vézt na vlně nenávistných nálad. Rozněcování strachu a vypjatých emocí není řešením, naopak to rozděluje společnost a ohrožuje demokratické hodnoty,“ říká Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.